Το Ciné Αττικόν μετονομάζεται σε Θόδωρος Αγγελόπουλος, προς τιμήν του μεγάλου σκηνοθέτη

Το Ciné Αττικόν μετονομάζεται σε Θόδωρος Αγγελόπουλος, προς τιμήν του μεγάλου σκηνοθέτη

Ο θερινός κινηματογράφος Ciné Αττικόν θα πάρει το όνομα του αείμνηστου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλο, ως φόρος τιμής στη μνήμη του.
Η εκδήλωση ονοματοδοσίας θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του κινηματογράφου, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, στις 20:00 και εν συνεχεία θα προβληθεί η ταινία του: «Το βλέμμα του Οδυσσέα», η οποία απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, το 1995, και είναι ενδεικτική του σημαντικού ρόλου που παίζει η αναπαράσταση της ιστορίας στο κινηματογραφικό του έργο.
Η πρωτοβουλία της τιμητικής μετονομασίας του Ciné Αττικόν έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγούρου, ο οποίος δήλωσε: «Η μετονομασία του θερινού κινηματογράφου εντός του Αττικού Άλσους δεν είναι παρά ο ελάχιστος φόρος τιμής, που μπορούμε να απονείμουμε στον Έλληνα στοχαστή, σκηνοθέτη και δημιουργό, Θόδωρο Αγγελόπουλο. Επιθυμία μας είναι η καταγραφή του ονόματός του στον χώρο που σημάδεψε για πάντα, αυτόν, δηλαδή, του κινηματογράφου, για να παραπέμπει, εις το διηνεκές, στον σημαίνοντα λόγο, την ποίηση των εικόνων, τη λυρικότητα και τη βαθειά γνώση της ιστορίας που αποτύπωσε στα έργα του»

NO COMMENTS

Leave a Reply