Πικ νικ και… τζαζ μουσικές με θέα τα μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Πικ νικ και… τζαζ μουσικές με θέα τα μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, το τμήμα Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει τον κύκλο καλοκαιρινών εκδηλώσεων, με τίτλο “Μουσικές στα μνημεία της Θεσσαλονίκης”

Το γαλεριανό ανάκτορο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Κάζα Μπιάνκα θα υποδεχτούν μία σειρά συναυλιών, ενώ η Αρχαία Αγορά θα φιλοξενήσει προβολές ταινιών και συναυλίες αλλά και ένα μεγάλο, υπαίθριο πικνίκ.

Συγκεκριμένα, στις 29 Αυγούστου, στο Ανακτορικό Συγκρότημα του Γαλερίου (Πλατεία Ναυαρίνου) θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση “Τραγούδια από τον διεθνή κινηματογράφο”. Τραγουδά η Γεωργία Συλλαίου έχοντας μαζί της τον Στέργιο Βαλιούλη στο πιάνο και τον Αγαμέμνων Μάρδα στο κοντραμπάσο.

Το τριήμερο 30 Αυγούστου- 1 Σεπτεμβρίου σειρά έχει το Urban festival στην Αρχαία Αγορά. Σε συνεργασία με την “Parenthesis, Πειραματικό Εργαστήρι Μελέτης και Ερευνας για την Πολιτική, την Οικονομία και τον Πολιτισμό” οι παρευρισκόμενοι θα είναι… τρισχιδείς, αφού παράλληλα με το πικνικ, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες (τζαζ, funky, world music) και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Στις 31 Αυγούστου θα γίνουν δύο συναυλίες στα δύο μεγάλα μουσεία της Θεσσαλονίκης: το Αρχαιολογικό θα φιλοξενήσει τους “Stringless που έγιναν αρνάκια” και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού τον Ανδρέα Καρακότα και τους Plaza Ensemble σε μια “Βραδιά με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι”.

NO COMMENTS

Leave a Reply