Ο Κικίλιας εμφανίζεται ως ο αποστολέας του πακέτου-βόμβα στο ΔΝΤ

Ο Κικίλιας εμφανίζεται ως ο αποστολέας του πακέτου-βόμβα στο ΔΝΤ

Την αποκάλυψη ότι το τρομοδέμα που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τεραυματίζοντας μια υπάλληλο είχε ως αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια έκανε ο Νίκος Τόσκας. Οπως είπε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, οι γαλλικές αρχές μόλις πριν λίγο τον ενημέρωσαν ότι το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα αποστολέας φέρεται πολιτκό πρόσωπο. Και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τον ο οποίο και ενημέρωσε άμεσα.

«Δεν ήταν ευχάριστο ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από την χώρα μας, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τόσκας, εκτιμώντας ότι «δεν μιλάμε για νέο-τρομοκρατία, όπως κάποιοι θέλουν να την θεωρούν, αλλά είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας».

Ερωτηθείς για την αστυνόμευση, την εγκληματικότητα και τους «μπαχαλάκηδες», ο κ. Τόσκας είπε, απαντώντας στην ΝΔ και τα άλλα κόμματα ότι «πέρα από τις φιλολογικές αντεγκλήσεις σε φιλολογικό επίπεδο, η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναλογιστεί ποια κυβέρνηση συνέλαβε την Ρούπα, ποια κυβέρνηση χτύπησε την τρομοκρατία, ποιοι έκαναν επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια και στην Δυτική Αττική και ποιος μπορεί πραγματικά να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα».

Σε ότι αφορά την κριτική που του ασκήθηκε ακόμη και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις πρόσφατες εκκενώσεις των κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, ο Νίκος Τόσκας επεσήμανε «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ένα κόμμα, όμως ο Υπουργός παίρνει εντολή από τον Πρωθυπουργό. Η κυρίαρχη άποψη είναι αυτή που οδήγησε στις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων».

NO COMMENTS

Leave a Reply