Ληστεία με ομήρους σε τράπεζα στον Πειραιά

Ληστεία με ομήρους σε τράπεζα στον Πειραιά

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Πειραιά σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς. Όλα ξεκίνησαν στις 14.00, όταν τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στην τράπεζα και κράτησαν πελάτες και προσωπικό ομήρους για περισσότερο από 2,5 ώρες. Δύο από αυτούς φορούσαν κουκούλες ενώ οι άλλοι δύο φορούσαν μάσκες σιλικόνης. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, άρπαξαν δύο υπαλλήλους και τους οδήγησαν στο υπόγειο υπό την απειλή όπλων. Στη συνέχεια άρχισαν να ανοίγουν τις θυρίδες.

Οι δράστες ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο υποκατάστημα και τους απειλούσαν με χειροβομβίδα, ενώ ακολούθως μετέβησαν στον ημιυπόγειο χώρο της τράπεζας, θέλοντας να αποσπάσουν από τις θυρίδες χρήματα και χρυσαφικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, με τη χρήση οξυγόνου, διέρρηξαν τις θυρίδες και εργάζονταν στο συγκεκριμένο σημείο επί 2,5 ώρες. Αφού απέσπασαν άγνωστο αριθμό χρημάτων και κοσμημάτων, διέφυγαν με άγνωστο μέσο από το σημείο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το μπουτόν του συναγερμού πάτησε υπάλληλος στις 16:49 και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, αλλά οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια και οι δράστες αναζητούνται. Με την ίδια μέθοδο είχαν κινηθεί οι δράστες ληστείας, σε άλλο υποκατάστημα τις ίδιες τράπεζας, στη λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, στις 9 Αυγούστου 2016.

NO COMMENTS

Leave a Reply