Τσίπρας: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα – Από το Grexit στο Grinvest

Τσίπρας: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα – Από το Grexit στο Grinvest

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία που πραγματοποίησε αμέσως μετά τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα». Μίλησε για τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης λέγοντας ότι «αποτελούν εξαιρετικό οιωνό. Στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση σχεδόν 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 2 δισ. ευρώ. Η αλλαγή του κλίματος και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά έχει να κάνει με συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις και την δημιουργία ενός άλλου μοντέλου παραγωγής και υλοποίησης δημοσίων πολιτικών». «Το μεγάλο στοίχημα και το καθήκον που έχουμε είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί, με τους θεσμούς εκείνους που θα εγγυώνται ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει στα λάθη του παρελθόντος μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια της ΔΕΘ και συνέχισε:

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε. Το χρέος μας, πρόσθεσε, είναι να διαμορφώσουμε τους θεσμούς που θα προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και θα οργανώσουν τον στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα με στόχο την ανάπτυξη για τους πολλούς». Επισήμανε ότι «η πρώτη επιτυχής έξοδος στις αγορές τον Ιούλιο μετατρέπει την ελπίδα σε βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την επιτροπεία έγκαιρα, δηλαδή το καλοκαίρι του 2018 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα». Υπάρχει, είπε, «αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον και η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει, με τα σημάδια της ανάκαμψης να είναι εμφανή, ενώ πρόσθεσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι κοντά στο 2% φέτος».

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ένας από τους Γάλλους επιχειρηματίες, που συνόδευαν τον Εμανουέλ Μακρόν, του είπε: «Σήμερα πετύχατε κάτι πολύ σημαντικό. Καταφέρατε στη συνείδηση των Γάλλων και όλων στην Ευρώπη να μετατρέψετε το Grexit σε Grinvest (δηλαδή αντί για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σε επενδύσεις στην Ελλάδα). Δείτε το βίντεο:

NO COMMENTS

Leave a Reply