Κλείνει η κυβέρνηση τα σενάρια για «εκλογικό 2018»

Κλείνει η κυβέρνηση τα σενάρια για «εκλογικό 2018»

Υπέρ της πολιτικής σταθερότητας και κατά συνέπεια υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας ομνύουν στην κυβέρνηση: τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σημερινές τοποθετήσεις τους υπερασπίζονται το βασικό εκλογικό σενάριο της κυβέρνησης για εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 και επιχειρούν να κλείσουν τη σεναριολογία των ημερών ότι το 2018 είναι έτος εκλογικό. Σεναριολογία την οποία σηκώνει ιδιαιτέρως η αξιωματική αντιπολίτευση και η οποία πατάει σε ερμηνείες για τη βροχή επιδομάτων από πλευράς κυβέρνησης στο τέλος του 2017. «Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις τους για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει, επανειλημμένως, ότι αυτές δεν θα είναι το ’18, θα είναι το ’19 στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβερνητικής», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM. Και εξήγησε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη δύο βασικές παραμέτρους:

• Την εκτίμηση ότι «τότε θα είναι πολύ ευνοϊκότερες οι συγκρίσεις σε σχέση με το πού βρισκόμασταν όταν παραλάβαμε και σε τι κατάσταση θα παραδώσουμε τη χώρα – έξω, δηλαδή, από τα μνημόνια με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλούς, με μια οικονομία που θα μπορεί να δανείζεται ξανά, με τα μεγέθη της ανεργίας πολύ πολύ χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που παραλάβαμε».

• Θα έχει εμπεδωθεί περαιτέρω η πολιτική και οικονομική σταθερότητα που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έχουν συμβάλλει στην αποκατάσταση των σχέσεων με δανειστές κι εταίρους: «κυρίως, όμως, διότι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να ξεπεράσει οριστικά την κρίση είναι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις σχέσεις της και με τους εταίρους της αλλά και με τις διεθνείς αγορές. Χρειάζεται, λοιπόν, πολιτική σταθερότητα, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να την παράσχει και σε ότι αφορά την οικονομία, αλλά σε ότι αφορά και τα θέματα, τα κρίσιμα, που έχει να διαχειριστεί και διαχειρίστηκε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες μέχρι σήμερα, με επιτυχία».

 

NO COMMENTS

Leave a Reply