Το ραντεβού των Αποδήμων βουλευτών

Το ραντεβού των Αποδήμων βουλευτών

Το έβδομο ραντεβού τους δίνουν πάνω από 220 μέλη-βουλευτές ελληνικής καταγωγής και πρώην βουλευτές νομοθετικών σωμάτων σε 26 μη ελληνόφωνες χώρες. Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), από τις 29 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου πραγματοποιεί, στην Αθήνα, την 7η τακτική Γενική Συνέλευσή της.
Μία συνάντηση σταθμό, όπως τη χαρακτηρίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις ΗΠΑ, ο επί τρεις θητείες πρόεδρός της, Δημήτρης Γιάνναρος.
“Με το ισχυρό δίκτυο που έχουμε δημιουργήσει ανά τον κόσμο, μπορούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση λύσεων σε ζητήματα που ενδιαφέρουν τον απανταχού Ελληνισμό. Η ΠΑΔΕΕ έχει, σήμερα, γερά θεμέλια, έχοντας εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους και το έργο της αποδίδει καρπούς”, τονίζει ο κ. Γιάνναρος. “Έχουμε ανθρώπους- σημειώνει- που είναι πραγματικά διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην προώθηση των στόχων της. Πολλά από τα μέλη μας είναι σε θέσεις ‘κλειδιά’, όπως- για παράδειγμα- ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Τσαρλς Κριστ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Καλίν Ποπέσκου-Ταριστεάνου, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη σε πολλές χώρες”.
Το θέμα της Κύπρου είναι από τα πρώτα στην ατζέντα της ΠΑΔΕΕ, τονίζει ο κ. Γιάνναρος, ο οποίος, το 2008, μαζί με μέλη του συμβουλίου επισκέφθηκαν την Κύπρο, όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια.
Σε ερώτηση τι μπορούν να περιμένουν η Ελλάδα και η Κύπρος, σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, με τη νέα διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, ο κ. Γιάνναρος, ο οποίος είναι από τους σθεναρούς υποστηριχτές του νέου προέδρου των ΗΠΑ, τονίζει ότι είναι νωρίς να μιλά κάποιος για αποτελέσματα.
“Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο περιβάλλον στα διεθνή δεδομένα. Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά θέματα, αναμφισβήτητα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, απ΄ ό,τι με τη κυβέρνηση του Μπους, που έτρεφε ‘αντιπάθεια’ για την Ελλάδα, μετά την άρνησή της να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ”, επισημαίνει ο κ. Γιάνναρος. Μας υπενθυμίζει δε, ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δείξει έμπρακτα ενδιαφέρον για τα ελληνικά θέματα και έχει δηλώσει ότι θέλει να βοηθήσει στην προώθηση λύσης για το Κυπριακό, αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
“Θα υπάρξει μία σοβαρή αλλαγή που αφορά στον τρόπο χειρισμού των θεμάτων”, εκτιμά ο ομογενής βουλευτής, σημειώνοντας, όμως, ότι η “εξωτερική πολιτική της Αμερικής είναι μακροπρόθεσμη και δεν αλλάζει ‘επαναστατικά’, με την κάθε αλλαγή κυβέρνησης και οι όποιες αποφάσεις παίρνονται με γνώμονα το τι είναι συμφέρον για την ίδια”.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών της 7η τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΔΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, στη Βουλή των Ελλήνων. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προεδρείου και μελών Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 31 Ιουλίου.
Πηγή: ana-mpa

NO COMMENTS

Leave a Reply