Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για τον Απόδημο Ελληνισμό

Την επέκταση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στον Απόδημο Ελληνισμό πρότεινε στον υπουργό Παιδείας, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας όπως αποκάλυψε μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.
«Η δράση αυτή θα συμβάλει τόσο στην αναβάθμιση του κύρους του Ανοιχτού Πανεπιστημίου όσο και στην προσφορά υπηρεσιών Παιδείας στους Απόδημους Έλληνες. Επίσης, θα συμβάλει στην αμφίδρομη επικοινωνία Αποδήμων και Μητέρας Πατρίδας. Πρόκειται για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση για το άνοιγμα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος πέρα από τα σύνορα της χώρας, σε χώρες όπου υπάρχουν ελληνικές παροικίες», είπε ο μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της βουλής.
Ο Υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος,  δήλωσε ότι η ιδέα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τόνισε: «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα εξετάσει αυτή την ιδέα για να βρούμε το συντομότερο δυνατόν έναν τρόπο μέσα από τον οποίο το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μπορεί να ανοιχτεί και να βοηθήσει την όσο το δυνατόν καλύτερη εξωτερική πολιτική της Παιδείας».

NO COMMENTS

Leave a Reply