Η νέα Ηγεσία των Απόδημων Βουλευτών

Η νέα Ηγεσία των Απόδημων Βουλευτών

Με το νέο Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), συναντήθηκε ο Πρόεδρος της βουλής Δ. Σιούφας, ο οποίος βράβευσε τον απερχόμενο Πρόεδρο της οργάνωσης, πολιτειακό βουλευτή του Κονέκτικατ των ΗΠΑ κ. Δημήτρη Γιάνναρο Δ. Γιάνναρο.
Το νέο Δ.Σ. της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. απαρτίζουν: ο Πρόεδρος κ. Τζων Πανταζόπουλος βουλευτής στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Ραπτάκης πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης ευρωβουλευτής από τη Γερμανία, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος βουλευτής στη Σουηδία, ο κ. Τζων Κάννις βουλευτής στον Καναδά, η κυρία Όλγα Κοβιτίδη βουλευτής στην Κριμαία της Ουκρανίας, ο κ. Θωμάς Κατσιαντώνης πολιτειακός βουλευτής στο Nιού Χάμσαϊρ των ΗΠΑ, ο κ. Μάικ Κεόκας πολιτειακός βουλευτής στη Τζώρτζια των ΗΠΑ και ο κ. Τζωρτζ Σουρής βουλευτής της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.: ο κ. Δημήτρης Γιάνναρος, ο κ. Τεό Θεοφάνους βουλευτής στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, ο κ. Χρήστος Δουλκερίδης υπουργός στο Βέλγιο, η κ. Σάντρα Πάππας γερουσιαστής στον Καναδά, ο κ. Δράκος-Γαβριήλ Ζησόπουλος βουλευτής στη Ρουμανία και η κ. Πάνα Μέρσαντ γερουσιαστής στον Καναδά.

Η Βουλή των Ελλήνων, διά του Προέδρου της Δημήτρη Σιούφα, βράβευσε τον πολιτειακό βουλευτή του Κονέκτικατ των ΗΠΑ κ. Δημήτρη Γιάνναρο, μέχρι τώρα Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού για την οκταετή προσφορά του στην Ένωση, με την περάτωση των εργασιών της 7ης Γενικής Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε. και την εκλογή του νέου Δ.Σ. της Ένωσης.
Σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του νυν, αλλά και του απερχόμενου Δ.Σ. της Ένωσης, ο κ. Σιούφας, απευθυνόμενος στους ελληνικής καταγωγής βουλευτές και γερουσιαστές της Διασποράς, ανέφερε:
«Να σας καλωσορίσω και πάλι στην Ελλάδα και στη Βουλή των Ελλήνων, να σας ευχηθώ και πάλι καλή επιτυχία στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, να συγχαρώ το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης των ελληνικής καταγωγής βουλευτών, γερουσιαστών, πολιτειακών και εθνικών, να ευχηθώ στο νέο Δ.Σ. καλή δύναμη, καλή θητεία. Θα έχουμε συνεργασία το ίδιο δημιουργική όπως και μέχρι σήμερα. Να συγχαρώ τον νέο Πρόεδρο, τον κ. Πανταζόπουλο, για την εκλογή του και βεβαίως, να ευχαριστήσω τον κ. Γιάνναρο για τα οκτώ δημιουργικά χρόνια που διετέλεσε Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων να τον τιμήσω με το αργυρό μετάλλιο της Βουλής σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, στον πολιτισμό της και βεβαίως, στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση ευχόμενος τα καλύτερα για τον ίδιο, την οικογένεια του, αλλά και για την κοινοβουλευτική και πολιτική του πορεία. Φυσικά θα προσβλέπουμε, όπως και το νέο Δ.Σ., αλλά και ο νέος Πρόεδρος να συνεχίσει να προσφέρει και θέλω να σας μεταφέρω τη διαβεβαίωση όλης της Βουλής, όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των βουλευτών ότι και την νέα περίοδο που ξεκινάει μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου σας η Βουλή των Ελλήνων θα σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα σας, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε και άλλα μέλη στην Πα.Δ.Ε.Ε., τα οποία δεν συμμετέχουν σήμερα.
Θα αναλάβω προσωπικά πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση για να πείσω τους κοινοβουλευτικούς ελληνικής καταγωγής σε όλον τον κόσμο, ότι είναι χρέος εθνικό, είναι χρέος προς την πατρίδα να συμμετάσχουν και εκείνοι, ώστε ενώνοντας δυνάμεις να έχουμε την καλύτερη δυνατή συγκρότηση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για να επιτελέσει το σκοπό της – όπως αυτός προσδιορίζεται από το Καταστατικό σας – να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα με τις πρωτοβουλίες, τις οποίες παίρνει προσβλέποντας και εμείς να έχουμε τη στήριξή σας τόσο στα πολιτειακά, όσο και στα εθνικά κοινοβούλια και βεβαίως και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιατί έχουμε και το συνάδελφο από τη Γερμανία, τον κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, ο οποίος είναι μέλος του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε αυτή η συνένωση δυνάμεων, που πάντοτε το έχει αποδείξει η ιστορία – να συνεχίσει να δίνει στον ελληνισμό δυνάμεις παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο, να δίνει προοπτική, να δίνει ελπίδα για να έχουμε αυτό το σύνδεσμο όλοι μεταξύ μας. Ένα σύνδεσμο που πρέπει να κρατήσουμε στο πέρασμα του χρόνου ως χρέος προς την αιώνια Ελλάδα και ό,τι αυτή εκφράζει από άποψης αξιών, αρχών, πολιτισμού και κυρίως, για το διαρκέστερο δώρο που έκανε αυτή η χώρα στην ανθρωπότητα: το δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτό θεωρώ πως αποτελεί την μεγαλύτερή μας περηφάνια για ό,τι έχουμε προσφέρει στον κόσμο. Όταν σκεφτείτε ότι 159 κοινοβούλια έχουν δημοκρατία, μια λέξη που δισεκατομμύρια άνθρωποι προφέρουν καθημερινά παγκοσμίως και αναφέρεται σ’ ένα πολίτευμα που γεννήθηκε εδώ, κοντά στο χώρο που βρισκόμαστε – και δεν αναφέρομαι σε όλη την άλλη προσφορά που δώσαμε στις επιστήμες, στα γράμματα και στις τέχνες. Θεωρώ ότι η διαρκέστερη και πιο μόνιμη προσφορά σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα είναι η δημοκρατία με τις αναφορές που έκανα πριν από λίγο.
Μία παραίνεση που θα ήθελα εκ βάθους καρδίας να σας απευθύνω είναι να έχετε συστηματική συνεργασία με το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, γιατί πάντοτε, όταν εμείς οι Έλληνες έχουμε ομόνοια, ομοψυχία – είναι και το διαχρονικό μήνυμα της εθνεγερσίας μας, αλλά και διαχρονικά από την ιστορία έχει αποδειχθεί πως είναι για το καλό της Ελλάδας, της αιώνιας Ελλάδας και του ελληνισμού όπου γης.
Μ’ αυτές τις σκέψεις η Βουλή των Ελλήνων σας απονέμει το ασημένιο μετάλλιό της για την προσφορά σας και σας εύχεται κάθε καλό.
Ολοκληρώνοντας, και αφού σας μίλησα για τα 159 κοινοβούλια που έχουν δημοκρατίες, θα ήθελα να σκεφτείτε και πόσες άλλες χώρες ακόμα προσβλέπουν στη δημοκρατία και αγωνίζονται για την εγκαθίδρυση δημοκρατίας στις χώρες τους. Αυτές τις αξίες μεταφέρω σε όλους και όλες εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα, εκφράζοντας όλο το Προεδρείο της Βουλής και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής τον Γιώργο Σούρλα που συντονίζει τη γενικότερη προσπάθειά σας και βεβαίως, την ψυχή όλης αυτής της προσπάθειάς μας τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Νίκο Στεφάνου και τη Διευθύντρια του διπλωματικού μας γραφείου την κ. Παπούλια, στης οποίας την έγνοια είναι συνεχώς αυτού του είδους οι δραστηριότητες της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και όλο το στελεχιακό δυναμικό της Βουλής που με όλες του τις δυνάμεις στηρίζει τις δραστηριότητες του Κοινοβουλίου μας και το έργο της Πα.Δ.Ε.Ε.
Και προσθέτω τούτο: Όλοι εσείς δεν πρέπει να είστε μόνο υπερήφανοι γι αυτά που έδωσε από το χθες η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι σήμερα μια από τις 25 πιο αναπτυγμένες χώρες σ’ ολόκληρο τον πλανήτη από τις 215 περίπου χώρες-μέλη του ΟΗΕ. Η Ελλάδα έχει πολλές μεγάλες δυνάμεις. Η πρώτη μεγάλη δύναμη είστε εσείς, ο ελληνισμός της Διασποράς και η Ορθοδοξία. Η δεύτερη μεγάλη δύναμη της χώρας είναι η ναυτιλία της . Η μικρή Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ο τρίτος λόγος είναι η σημαντική γεωστρατηγική θέση που κατέχει στον παγκόσμιο χάρτη. Επίσης, το γεγονός ότι είναι μέλος, ένα από τα παλαιότερα, της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Και βεβαίως, ότι οι Έλληνες διαθέτουν την ψυχή, το μεγαλύτερο κεφάλαιο και εδώ στην πατρίδα μας και σ’ ολόκληρο τον κόσμο».
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε. από την πλευρά του ευχαριστώντας τον κ. Σιούφα ανέφερε:
«Κύριε Πρόεδρε, με συγκινήσατε τόσο πολύ σήμερα με την τιμή που μου κάνετε με την προσφορά αυτού του μεταλλίου της Βουλής. Το δέχομαι εκ μέρους όλων των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε, και ανήκει σε όλους μας, διότι η εργασία που κάνουμε δεν γίνεται μόνο από ένα άτομο, έναν πρόεδρο ή έναν αντιπρόεδρο. Είναι εργασία, η οποία είναι συνεχής και έχει διασπαρθεί σε όλον τον ελληνισμό παγκοσμίως. Αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα, για την Κύπρο, για τα ελληνικά ιδεώδη και μέσα μας υπάρχει αυτή η φλόγα η ελληνική, η οποία συνεχίζει να είναι αναμμένη και να μας φωτίζει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον πολιτισμό μας, για την Ελλάδα μας, για την Κύπρο μας και βεβαίως, για όλους τους Έλληνες που βρίσκονται σε άλλες χώρες. Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα νέα μέλη του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. και τον κ. Πανταζόπουλο, τον νέο μας Πρόεδρο και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία.
Είτε είμαστε μέσα στο Δ.Σ. ως μέλη, είτε είμαστε επίτιμα μέλη θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο για τον ελληνισμό είτε γεννηθήκαμε εδώ είτε στο εξωτερικό όποιας γενεάς τα μέλη μας έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να βοηθήσουν την αγαπητή μας Ελλάδα και τον ελληνισμό.
Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για το μεγάλο ενδιαφέρον, τη στήριξη και βεβαίως την ώθησή σας για να κάνουμε το καλύτερο όλοι μαζί ως Έλληνες, ως αδέλφια. Εμείς θεωρούμε τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου αδέλφια, όχι μόνο πολιτικούς της Ελλάδας. Θα ήθελα να σας προσφέρω αυτό το μικρό δώρο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης του ενδιαφέροντος και της βοήθειας που μας έχετε δώσει».
Πηγή: ana-mpa

NO COMMENTS

Leave a Reply