Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων ιατρών

Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων ιατρών

Στην επίσημη έναρξη των εργασιών του 3ου Παγκοσμίου Συνεδρίου του παγκοσμίου Δικτύου Ελλήνων Ιατρών και Βιο-επιστημόνων που διεξήχθη στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, συμμετείχε η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, καρδιολόγος Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου (φωτ.).
Στον σύντομο χαιρετισμό της προς τους επιστήμονες της ελληνικής διασποράς, η κ. Σαραντοπούλου επεσήμανε ότι το συνέδριο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια και διατήρηση σοβαρών επιστημονικών και επαγγελματικών δεσμών, την ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα του ιατρικού κλάδου, την δημιουργία εποικοδομητικής και γόνιμης συνεργασίας που μπορεί να αποβεί ωφέλιμη για όλους. «Ανοίγει ο δρόμος για σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την παροχή αρτιότερης περίθαλψης, αξιοποίησης του ερευνητικού έργου και του ανθρώπινου δυναμικού, την εκπόνηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων» τόνισε.
Δεν παρέλειψε δε να τονίσει την προσφορά της παγκόσμιας Ελληνικής Βιοϊατρικής Εταιρείας, η οποία όπως ανέφερε έθεσε τα θεμέλια για την σύσταση του δικτύου με την σημερινή του μορφή.
Η ίδια συνεχάρη τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, χάριν στις προσπάθειες του οποίου έγινε πραγματικότητα η σύσταση του Παγκοσμίου αυτού δικτύου των ελληνικής καταγωγής επιστημόνων το 2006, αλλά και η υλοποίηση των συνεδρίων «που ενώνουν τις προσπάθειες των ελλήνων ιατρών ανά τον κόσμο και συμβάλλουν αποτελεσματικά με το ευρύ πολυκλαδικό πρόγραμμά τους και την υψηλή τους επιστημονική ποιότητα» όπως είπε.
Ευχαρίστησε ακόμη, τα μέλη των ιατρικών συλλόγων της Ομογένειας, αλλά και τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Δικτύου Ελλήνων Ιατρών και Βιο-επιστημόνων Δρ. Γ. Ντάγκα, που χαρακτήρισε ως «πρωταγωνιστές» του εγχειρήματος της δικτύωσης και ανάπτυξης των επιστημονικών δεσμών του μητροπολιτικού κέντρου με τον υπόλοιπο κόσμου, όπου δημιουργούν.
Όπως δήλωσε, για το ΣΑΕ η συνεργασία και η ενίσχυση της δικτύωσης με το Παγκόσμιο Δίκτυο των Ιατρών Ελληνικής καταγωγής, είναι δεδομένη καθώς το ΣΑΕ κατέχει μόνιμη τιμητική θέση παρατηρητή στο προεδρείο του Δικτύου, ενώ η περαιτέρω ενίσχυσή της θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον Ελληνισμό.
Πηγή: voice ofgreece

NO COMMENTS

Leave a Reply