Χούλια Μιγκένες: Είμαι μισή Ελληνίδα!

Χούλια Μιγκένες: Είμαι μισή Ελληνίδα!

Η κορυφαία λυρική τραγουδίστρια Χούλια Μιγκένες ερμηνεύει την Κυριακή Σούμπερτ στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «Δημητρίων».
Πριν από περίπου 10 χρόνια, βρισκόταν και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Όπως διηγείται ο Γιώργος Μουστάκας, οργανωτής της συναυλίας, ενώ έτρωγε σε εστιατόριο με παρέα, ξαφνικά άρχισε να τραγουδά ελληνικά νησιώτικα τραγούδια. «Πώς τα μάθατε εσείς αυτά τα τραγούδια;», τη ρώτησαν οι Έλληνες της παρέας. «Α, δεν το ξέρετε; Είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Είμαι μισή Ελληνίδα», απάντησε.
Και άρχισε να διηγείται για τον Έλληνα που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τους γονείς της, πριν γεννηθεί η ίδια, αλλά και για πολλά χρόνια μετά. Ήταν από τη Χίο, έπαιζε μπουζούκι και κάποια στιγμή πήγε μετανάστης στην Αμερική. Η ίδια τον αποκαλούσε «θείο». Κι εκείνος της έδειχνε ιδιαίτερη συμπάθεια. Της τραγουδούσε δημοτικά τραγούδια και νανουρίσματα από τη Χίο. Έπειτα από κάποια χρόνια πέθαναν και ο πορτορικανικής καταγωγής πατέρας και ο Έλληνας «θείος». Τότε, η μητέρα της τής αποκάλυψε ότι βιολογικός πατέρας της δεν ήταν αυτός που τόσα χρόνια πίστευε, αλλά ο Έλληνας γείτονας.
Το κοριτσάκι έγινε κορυφαία λυρική τραγουδίστρια με σπουδαία επίσης καριέρα και στον χώρο του μιούζικαλ. Ιστορική «Κάρμεν» του Φραντσέσκο Ρόσι, συμπρωταγωνίστρια του Πλάσιντο Ντομίνγκο και του Ρουγκέρο Ραϊμόντι, μούσα του Λέοναρντ Μπερνστάιν.
Στη συναυλία της Θεσσαλονίκης, θα ερμηνεύσει κάποια από τα αριστουργηματικά «Lieder» του Σούμπερτ, το μουσικό είδος που ο ίδιος ανέδειξε και τελειοποίησε. Θα τη συνοδεύει στο πιάνο ο σολίστας Εντουαρντ Φερλέ, ενώ ο ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής θα αφηγείται κείμενα από το προσωπικό ημερολόγιο του Σούμπερτ και επιστολές στα αδέλφια και στους φίλους του. Η Μιγκένες έφτασε χθες στη Θεσσαλονίκη. Στη σουίτα του ξενοδοχείου που κατέλυσε ζήτησε να υπάρχουν λευκά τριαντάφυλλα, φρούτα και ελληνικό λευκό κρασί.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

NO COMMENTS

Leave a Reply