Ομογενείς σε ψηφοδέλτια επικρατείας ελληνικών κομμάτων

Ομογενείς σε ψηφοδέλτια επικρατείας ελληνικών κομμάτων

Τρεις ομογενείς έχουν συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια επικρατείας ελληνικών κομμάτων, ενόψει των εκλογών της 4η Οκτωβρίου.
Πρόκειται για τους κ.κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου (ΝΔ), από τη Γερμανία, την Κατερίνα Γιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ), από την Ιταλία και τον Νικόλαο Διαμαντίδη (ΛΑΟΣ), από τις ΗΠΑ.

• Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ο κ. Δημητρίου είναι Ταμίας του ΣΑΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων Γερμανίας.
Γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας από γονείς μετανάστες, με τόπο καταγωγής την Ήπειρο. Σπούδασε στην Ελλάδα, παίρνοντας το πτυχίο της Δασοπονίας και στη συνέχεια στη Γερμανία, όπου έλαβε το πτυχίο Πληροφορικής και Οικονομικών.
Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του University of Applied Sciences της Κολωνίας. Μεταξύ άλλων είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Ιδρύματος της ΟΕΚ, του Ελληνο – γερμανικού Πολιτιστικού Κέντρου Κολωνίας, Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας, ενώ έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κολωνίας.

• Κατερίνα Γιαννάκη
Η γιατρός Αικατερίνη Γιαννάκη ζει και εργάζεται στη Ρώμη. Είναι Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης, από τον Οκτώβρη του 2006. Είναι υπεύθυνη της Επιτροπής Πολιτικών και άλλων Δικαιωμάτων Αποδήμων Ελλήνων στην Ευρώπη.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας της Ρώμης και της Ομοσπονδίας Ξένων στην Ιταλία.
Σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων στην Ιταλία, μέλος Συνδέσμου Λόρδου Βύρωνα για τον Ελληνισμό και τον Πολιτισμό και μέλος του Συντονιστικού Μεσογειακού Κοινωνικού Φόρουμ.

• Νικόλαος Διαμαντίδης
Ο επιχειρηματίας Νικόλαος Διαμαντίδης ζεις και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Έχει διατελέσει προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply