Ποιος θα πληρώσει τα εισιτήρια στους ψηφοφόρους Ομογενείς; «Διευκολύνσεις» και σε ανυπότακτους...

Ποιος θα πληρώσει τα εισιτήρια στους ψηφοφόρους Ομογενείς; «Διευκολύνσεις» και σε ανυπότακτους του εξωτερικού

Σε δραστική περικοπή στα κονδύλια για τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών ψηφοφόρων προχωρούν τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων.
Από τα 30 εκατ. ευρώ, που κατ’ εκτίμηση ξοδεύτηκαν για τις αεροπορικές μετακινήσεις στις βουλευτικές εκλογές προ διετίας (η Ν.Δ. φέρεται να είχε δαπανήσει για αεροπορική μεταφορά ψηφοφόρων πάνω από 20 εκατ. ευρώ το 2007, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που περιορίστηκε σε 5 εκατ.), τώρα όλα δείχνουν ότι θα κινηθούν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Οι περιορισμοί στις δαπάνες υπαγορεύονται από διάφορους παράγοντες:
– Από την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μη δεχθεί το ΠΑΣΟΚ ενισχύσεις από επιχειρηματίες παρά μόνο από τα μέλη και τους φίλους του κινήματος. Και αυτό παρότι ο αέρας του πρώτου στις δημοσκοπήσεις έχει φέρει ξανά στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών πολλούς πρόθυμους να συνδράμουν.
– Ο σχεδιασμός αυτός φαίνεται ότι συμπαρασύρει και τη Ν.Δ. Στη Ρηγίλλης αναμένεται να περιορίσουν κι αυτοί κατά πολύ τα έξοδα για τις μετακινήσεις.
– Η μέχρι σήμερα δημόσια Ολυμπιακή από τον ερχόμενο μήνα γίνεται ιδιωτική, στα χέρια του Α. Βγενόπουλου της Marfin. Ηδη από τη νέα εταιρεία έστειλαν μήνυμα στα κόμματα ότι οι θέσεις θα πωλούνται σε τιμές και με τους κανόνες της αγοράς. Δηλαδή, τέρμα οι πωλήσεις επί πιστώσει (άλλωστε μέρος από τα ελλείμματά της προέρχονταν από τα κομματικά «φέσια»). Τι θα γίνει τώρα; Οποιος έχει να πληρώσει με ζεστό χρήμα, αυτός θα εξασφαλίζει θέσεις. Οπως ακριβώς συνέβη και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, που οι θέσεις σε ιδιωτική αεροπορική εταιρεία πληρώνονταν εντός 48 ωρών!
– Η νέα Ολυμπιακή θα είναι σε μέγεθος σχεδόν η μισή από εκείνη προ δύο ετών. Ως εκ τούτου, θα μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ λιγότερους επιβάτες. Τα κόμματα ήδη στρέφονται σε άλλες εταιρείες και σε μισθώσεις αεροσκαφών από το εξωτερικό. Όμως, λόγω του περιορισμένου «μπάτζετ», λίγες αναμένονται οι μετακινήσεις από Γερμανία, Βρετανία και Σκανδιναβικές χώρες.
Παιχνίδι παίζεται και με τα διαθέσιμα εισιτήρια. Μπορεί π.χ. μια εταιρεία να δίνει σε ένα κόμμα μερικές χιλιάδες εισιτήρια, αλλά το σημαντικό είναι πόσα τελικώς είναι διαθέσιμα μετ’ επιστροφής. Πάντοτε είναι πολύ λιγότερα. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρηματίες δείχνουν τις κομματικές προτιμήσεις τους, αναλόγως με το ποιον βλέπουν να κερδίζει. Κι αν αυτές είναι αντίθετες, είναι ένας καλός τρόπος να χτίσουν γέφυρες με «αντιπάλους»…
(Πηγή: greek insight)

«Διευκολύνσεις» και σε στρατολογικά θέματα
Σύμφωνα με Κοινή Απόφαση Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι Έλληνες του εξωτερικού (πλην λιποτακτών) που θα πάνε στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Οκτωβρίου 2009, απαλλάσσονται από τον έλεγχο της στρατολογικής τους κατάστασης, για το διάστημα από 17 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι και 25 Οκτωβρίου 2009.

NO COMMENTS

Leave a Reply