Η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή στην επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

Η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή στην επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

Τα ονόματα των προτεινόμενων, από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου, προέδρων και αντιπροέδρων των Επιτροπών της Βουλής, ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ.
Για την επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, όπως μετονομάζεται η Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού, προτείνεται για πρόεδρος η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή.
Γεννήθηκε στη Χίο το 1961. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Μετά τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης έζησε και εργάστηκε στη Χίο ως συμβολαιογράφος. Ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη από το 1994 Νομαρχιακή Σύμβουλος της Χίου. Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύντρια της τοπικής εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού «Δημοκρατική», ενώ διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Ναυτκού Ομίλου Χίου.
Η πολιτική μπήκε στη ζωή της από τα παιδικά της ακόμα χρόνια, καθώς ο πατέρας της, Στέφανος Τσουρής διετέλεσε Δήμαρχος Χίου από το 1975 έως το 1978.
Στις εκλογές του Απριλίου 2000 εξελέγη Βουλευτής Χίου. Ήταν η πρώτη γυναίκα από ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο που εξελέγη στην Εθνική Αντιπροσωπεία.
Τον Οκτώβριο του 2001, στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κ. Ε. του Κινήματος.
Από τον Οκτώβριο του 2001 ανέλαβε Υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας με αντικείμενα τα Ολυμπιακά του τομέα της Υγείας, την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, την ψυχική υγεία, την αγωγή υγείας, τις προμήθειες, την εκπαίδευση, και τα επαγγέλματα υγείας και το καλοκαίρι του 2005 ανέλαβε γραμματέας της Επιτροπής Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Εξελέγη για δεύτερη φορά βουλευτής Νομού Χίου στις εκλογές του Μαρτίου 2004.
Εξελέγη για τρίτη φορά βουλευτής Νομού Χίου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 και ήρθε πρώτη σε αριθμό ψήφων.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply