«Μακεδονικές Αερογραμμές»: Σύνδεση της Θεσσαλονίκης με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

«Μακεδονικές Αερογραμμές»: Σύνδεση της Θεσσαλονίκης με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της θυγατρικής εταιρείας της Olympic Air με την επωνυμία Μακεδονικές Αερογραμμές και έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Α. Σιμιγδαλάς, ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της συμπρωτεύουσας δήλωσε ότι στόχος είναι «η Θεσσαλονίκη να γίνει κόμβος των αεροπορικών μεταφορών της χώρας με άνοιγμα στα Βαλκάνια», ενώ δεν απέκλεισε στο μέλλον να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Αυστραλία».
Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Olympic Air, κ. Στ. Δαλιάκα, η λειτουργία της εταιρείας θα ξεκινήσει με την έναρξη του θερινού προγράμματος πτήσεων (στο τέλος Μαρτίου).
«Δεν είναι θέμα 1-2 μηνών, δεν μπορούν να γίνουν αυτά τόσο εύκολα. Θα πρέπει να γίνουν μελέτες, να δούμε πόσα αεροσκάφη θα απαιτήσει το εγχείρημα κι όλα αυτά για να γίνουν σωστά προϋποθέτουν τουλάχιστον 5 ? 6 μήνες εργασία» τόνισε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Olympic Air και εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση ότι σε πρώτη φάση η εταιρεία θα χρειαστεί πιθανότατα 3 αεροσκάφη για να εκπληρώσει το έργο της.
Οι προορισμοί που φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες της μητρικής Olympic Air, για απευθείας πτήσεις της θυγατρικής της, σύμφωνα με τον κ. Στ. Δαλιάκα είναι η Μόσχα, το Λονδίνο, το Παρίσι, κάποιες πόλεις της Γερμανίας, καθώς και η πρωτεύουσα της Ολλανδίας.
(Πηγή: neos kosmos)

NO COMMENTS

Leave a Reply