Πρόγραμμα Φιλοξενίας για 100 νέους της Ελληνικής Διασποράς

Πρόγραμμα Φιλοξενίας για 100 νέους της Ελληνικής Διασποράς

Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για 100 νέους της Ελληνικής Διασποράς, ηλικίας 18-25 ετών, από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή, Βραζιλία, Ισημερινό, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ουρουγουάη, Παναμά, Περού, Χιλή και από Νότιο Αφρική και Ζιμπάμπουε, κατά το χρονικό διάστημα από 17 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 2010, διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.).
Το Πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση του γνωστικού επιπέδου της ελληνικής γλώσσας νέων ελληνικής καταγωγής, ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών που ακολουθούν και την γενικότερη ενασχόλησή τους., στην ενδυνάμωση της ελληνικής πολιτιστικής τους ταυτότητας, στη γνωριμία της σύγχρονης Ελλάδας, όπως και στην ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ νέων της ελληνικής διασποράς από διαφορετικές χώρες προέλευσης αλλά με κοινή πολιτισμική ρίζα.
Οι δαπάνες διαμονής και συμμετοχής στο πρόγραμμα καλύπτονται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ενώ οι δαπάνες της αεροπορικής μετακίνησης (προς και από την Ελλάδα) καλύπτονται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι νέοι ομογενείς θα παρακολουθήσουν επιμορφωτικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, που εκπονούνται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες με θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος, καλλιτεχνικά εργαστήρια παραδοσιακών χορών και τραγουδιού κ.ά. Επίσης προγραμματίζονται επισκέψεις στους Δελφούς, Ναύπλιο- Μυκήνες, Σούνιο, Θεσσαλονίκη, Μετέωρα, και Ιωάννινα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της περιοχής τους, το αργότερο μέχρι τις 6η Νοεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στις κατά τόπους ελληνικές Διπλωματικές Αρχές, όπου και θα προμηθευτούν την Αίτηση Συμμετοχής.

NO COMMENTS

Leave a Reply