Ελληνίδα η “Σιδηρά Κυρία” του ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής

Ελληνίδα η “Σιδηρά Κυρία” του ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής

«Μην επαναληφθούν τα λάθη του 1994. Η ελληνική ομάδα δεν θα έρθει στη Νότια Αφρική για να διασκεδάσει, αλλά για να παίξει ποδόσφαιρο». Η «Σιδηρά Κυρία» των διοργανωτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική, η Ελληνίδα Νατάσα Τσίχλα, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της που η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πάρτι του κόσμου.
Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και της επιτροπής ποδοσφαίρου της FΙFΑ, ιδιοκτήτρια της ομάδας Royal Ζulu και επί πολλά χρόνια μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Πρέμιερ Λιγκ του νοτιοαφρικανικού πρωταθλήματος, η κ. Τσίχλα φέρει δικαίως τον χαρακτηρισμό «Σιδηρά Κυρία».
Την εντοπίσαμε στο Ντέρμπαν, σε ένα διάλειμμα από το βαρύ πρόγραμμά της, αφού απομένουν μόλις 202 ημέρες μέχρι τη σέντρα του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και δέχτηκε να μας μιλήσει για την εθνική μας ομάδα, την ομογένεια και το κλίμα που επικρατεί στο Νότια Αφρική εν όψει του μεγάλου ραντεβού.
«Όλα τα μέλη της ελληνικής κοινότητας παρακολούθησαν τον αγώνα με την Ουκρανία και πανηγύρισαν την πρόκριση. Έσπασαν τα τηλέφωνα από τα συγχαρητήρια. Όλοι μου έλεγαν πως οι Έλληνες παίκτες έπαιξαν σαν λιοντάρια».
Στη Νότια Αφρική ζουν περισσότεροι από 250.000 Έλληνες ομογενείς που περιμένουν με ανυπομονησία τους παίκτες και τον Ότο Ρεχάγκελ. «Μην περιμένετε όμως πάρτι. Δεν θέλουμε να επαναληφθούν όσα έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994, που είχε γίνει η ομάδα περιοδεύων θίασος. Θα είμαστε κοντά της σε ό,τι μας ζητήσει, αλλά στόχος είναι η διάκριση στο γήπεδο».
Τα εισιτήρια των αγώνων σχεδόν έχουν εξαφανιστεί και η κ. Τσίχλα υπόσχεται πως τα παιχνίδια της Ελλάδας θα είναι γεμάτα από Έλληνες.
Μία συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει είναι η ελληνική ομάδα να καταλύσει κάπου ανάμεσα στο Ντέρμπαν και το Γιοχάνεσμπουργκ, γιατί οι προπονήσεις των παικτών θα γίνονται σε υψόμετρο και θα αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση.
«Το πού θα καταλύσει τελικά η ελληνική ομάδα εξαρτάται και από την κλήρωση της τελικής φάσης», επισημαίνει.
Η κ. Τσίχλα φημίζεται για τις πολύ καλές της σχέσεις με τον πρόεδρο της FΙFΑ Ζεπ Μπλάτερ και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Νότια Αφρική. Η ίδια απαντά: «Ο κ. Μπλάτερ είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος που ξέρει καλά τη δουλειά του. Εγώ απλά συμμετείχα στην επιτροπή διεκδίκησης».
Της επισημαίνουμε τους φόβους που υπάρχουν για την ασφάλεια, υπενθυμίζοντάς της πως οι Γερμανοί παίκτες θα φέρουν μαζί τους μέχρι και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Γελάει: «Ανοησίες. Έχουν γίνει άλματα στη βελτίωση της ασφάλειας. Βέβαια δεν εγγυώμαι τι θα συμβεί αν κάποιος πάει μόνος του σε κάποιο γκέτο. Οι φίλαθλοι θα είναι ασφαλείς. Σας περιμένουμε».

(Πηγή: Τα Νέα)

NO COMMENTS

Leave a Reply