«Εφυγε» ο ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης

«Εφυγε» ο ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία και αλλεπάλληλες επεμβάσεις απεβίωσε χθες βράδυ ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης.
Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1938 στην Πολυρρήνεια Καστελίου Χανίων.
Ορφανός από πατέρα, σπούδασε στο εκκλησιαστικό λύκειο. Στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρόνιδη. Μερικά χρόνια αργότερα γνωρίστηκε με τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος του πρότεινε να εργαστεί στο «Βήμα» απ’ όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία το 1965. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα με την δημοσιογραφική του πένα και τη συμμετοχή του.
Μετά την χούντα δημοσιογραφεί στα ΝΕΑ όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις. Στο διάστημα αυτό γράφει το βιβλίο «2.650 μερόνυχτα συνομωσίας».
Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα «Το καλάμι». Με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,4, η οποία αποτελεί την απαρχή της παρουσίας του στα ερτζιανά.
Παράλληλα ασχολείται με την τηλεόραση (ΣΚΑΙ TV) αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού.
Εργάστηκε επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter, Mega και Alpha.
Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα «Στο Καρφί».
Άφησε την τελευταία του πνοή στον νοσοκομείο Ιασώ General στις 10.15 το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στην εντατική λόγω επιπλοκών που σημειώθηκαν σε επέμβαση στο έντερο.

Δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με δήλωση του για τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος τον οποίο χαρακτηρίζει «χαρισματικό άνθρωπο» που «είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο».
«Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση» αναφέρει στη δήλωση του ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «ήταν εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, «Το Καρφί», για το οποίο ήταν περήφανος».
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply