Συμμετοχή της Ελλάδος στο «22ο Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου»

Συμμετοχή της Ελλάδος στο «22ο Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου»

Και με ελληνική συμμετοχή στο εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα της ιαπωνικής κυβέρνησης ξεκινά το «22ο Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου» – SWY (22nd Ship for World Youth).
Πρόκειται για την έκτη, από το 1990, συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου του ΟΗΕ και στοχεύει στην αλληλοκατανόηση, τη φιλία και τη διαπολιτισμική διακίνηση γνώσεων μεταξύ νέων από όλο τον κόσμο.
Η ελληνική αποστολή που υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου για το Τόκιο.
Το πρόγραμμα του SWY
Η αποστολή, μετά από δεκαήμερο πρόγραμμα των συμμετεχόντων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αλλά και στην περιοχή Tochigi (όπου! η ελληνική αποστολή θα φιλοξενηθεί σε σπίτια Ιαπώνων για να γνωρίσουν καλύτερα τον ιαπωνικό πολιτισμό) θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Yokohama στις 22 Ιανουαρίου 2010. Το πλοίο θα ταξιδέψει και θα δέσει στα λιμάνια της Σιγκαπούρη (2 μέρες για ανεφοδιασμό), του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (για τέσσερις ημέρες), του Τσενάι στην Ινδία (για τρείς ημέρες), της Νάχα στην Ιαπωνία και του Τόκιο, όπου και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στις 5 Μαρτίου.
Μαζί με την Ιαπωνία, δώδεκα χώρες έχουν προσκληθεί φέτος και είναι οι εξής: Αυστραλία, Μπαχρέιν, Ισημερινός, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ινδία, Κένυα, Ομάν, Σρι Λάνκα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Υεμένη. Η ελληνική αποστολή θα αποτελείται από δώδεκα νέους μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, η επιλογή των οποίων έγινε από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, καθώς επίσης και από δύο advisors, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Ιαπωνική Κυβέρνηση.
Κατά τη διαμονή τους στο πλοίο επί 45 ημέρες οι νέοι που προέρχονται από διαφορετικέ! ς χώρες, συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως συζητήσεις και διαλέξεις από ειδικούς για συγκεκριμένα θέματα, διάφορα πολιτιστικά δρώμενα και παραστάσεις που οργανώνει η αποστολή. Το πλοίο των Νέων του Κόσμου (SWY) επισκέπτεται εναλλάξ κάθε χρονιά χώρες του ανατολικού κόσμου (Ωκεανία, Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική) και του δυτικού κόσμου (νοτιοδυτική Ασία, Αφρική, και χώρες της Μέσης Ανατολής).
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ενισχύοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο των νέων και προωθώντας την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, υποστηρίζει την ελληνική αποστολή. Συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και ο σύλλογος συμμετεχόντων στο Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου, “SWY Greece Alumni Association”(www.swygreece.gr), ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ των μελών του 70 άτομα που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες αποστολές.
(Πηγή: provoles)

NO COMMENTS

Leave a Reply