Αποστολή Η/Υ σε ελληνικά σχολεία της Αλβανίας από την Βουλή

Αποστολή Η/Υ σε ελληνικά σχολεία της Αλβανίας από την Βουλή

1112Την ελπίδα ότι η Αλβανική ηγεσία θα διενεργήσει σύντομα απογραφή του πληθυσμού με αντικειμενικότητα και υπό την εποπτεία του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία θα περιλαμβάνει και το εκεί ελληνικό στοιχείο, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και οι πρόεδροι, της «Ομόνοιας» Βασίλη Μπολάνο (φωτ.) και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλη Ντούλε.
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, το θέμα της απογραφής της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία αποτελεί αίτημα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σε κάθε έκθεση προόδου για την ενταξιακή προοπτική της γείτονας χώρας επαναφέρει και το θέμα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Οι τρεις άνδρες συζήτησαν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της γείτονας χώρας ,καθώς και τη δραστηριότητα της ελληνικής μειονότητας για την οποία ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής Βουλής ενώ τόνισε την σημασία που έχει η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας της και ιδιαίτερα η ελληνική γλώσσα.Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε επίσης την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για την αποστολή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ελληνικά σχολεία της Αλβανίας.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply