Απογοητευμένη από το ελληνικό κράτος η Ολυμπία Δουκάκη

Απογοητευμένη από το ελληνικό κράτος η Ολυμπία Δουκάκη

2323“Απογοητευμένη” από το ελληνικό κράτος, καθώς -όπως είπε- στο παρελθόν, παρότι προσπάθησε να ανεβάσει έργα της στην χώρα, ακόμη και στην Επίδαυρο, βρέθηκε απέναντι στην ελληνική γραφειοκρατεία και τελικά δεν τα κατάφερε, δήλωσε η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Μ. Ντενίση και του Αμερικάνικου Κολεγίου, όπου θα προσφέρει master classes σε σπουδαστές και αποφοίτους.
Ωστόσο, η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός ευχαρίστησε το Κολέγιο και τη Μιμή Ντενίση για την πρόσκληση που της απηύθυναν και διευκρίνισε πως είναι χαρά της να βρίσκεται στην Ελλάδα, έστω και με ιδιωτική πρωτοβουλία.
Επιπλέον, μίλησε για τη χαρά που παίρνει όταν διδάσκει θέατρο και εμπνέει νέους καλλιτέχνες και υπογράμμισε την πρόθεση και διάθεσή της να γνωρίσει καλύτερα το καλλιτεχνικό «γίγνεσθαι» της Ελλάδας, αφού «στην Αμερική, ακόμα και οι Ελληνοαμερικανοί καλλιτέχνες δεν γνωρίζουν παρά μόνον την αρχαία ελληνική κουλτούρα και όχι τις νέες εξελίξεις», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Στην Αμερική, δεν είχα συνειδητοποιήσει πως η Ελλάδα έχει δημοκρατία τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωση την οποία έσπευσε να ερμηνεύσει η Μιμή Ντενίση: «Δεν πρέπει να παρεξηγηθεί η φράση. Απλώς, είναι γνωστό ότι στην Αμερική οι άνθρωποι του θεάματoς ασχολούνται κυρίως με μπίζνες».
Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Χ. Δασκαλοθανάσης, διευθυντής media relations του Αμερικανικού Κολεγίου και η Δρ. Αν. Τριανταφύλου, κοσμήτωρ της σχολής Τεχνών και Επιστημών του Κολεγίου.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply