Συναυλία του Μίμη Πλέσσα για το Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Ακτή Ελεφαντοστού

Συναυλία του Μίμη Πλέσσα για το Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Ακτή Ελεφαντοστού

000Στα παιδιά του Ορφανοτροφείου «Ελλάς-Μακεδονία», στην Ακτή Ελεφαντοστού, είναι αφιερωμένη η συναυλία «Plessas In New York», που διοργανώνει η μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνική Δράση Αφρικής», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στις 25 Ιανουαρίου στο «Βασιλικό Θέατρο».
«Ενισχύοντας την προσπάθεια μας βοηθάτε να είμαστε κοντά στα παιδιά, που τους λείπει το χαμόγελο και όχι μόνο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νηπιαγωγός, Βέτα Γεωργιάδου, εθελόντρια της «Ελληνικής Δράσης Αφρικής». Και συνεχίζει: «Η εκδήλωση μας έχει ως στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας του ορφανοτροφείου, καθώς και την προοπτική φιλοξενίας είκοσι παιδιών από εκεί το καλοκαίρι, εδώ στη Θεσσαλονίκη».
Η συναυλία «Plessas In New York», με τον Μίμη Πλέσσα στο πιάνο, το Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο και την Εύη Σιαμαντά στο τραγούδι, παρουσιάστηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, μετά από πρόσκληση του Lincoln Center και το Dizzy’s Club.

Λίγα λόγια για την «Ελληνική Δράση Αφρικής»
Η «Ελληνική Δράση Αφρικής» έχει ιδρύσει διάφορα ιδρύματα στην Ακτή του Ελεφαντοστού, μεταξύ αυτών και το ορφανοτροφείο «Ελλάς-Μακεδονία», όπου φιλοξενούνται 240 παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει από HIV/AIDS.
«Ψυχή» της όλης προσπάθειας είναι η πρόεδρος της οργάνωσης, Μέρω Κεσεσίογλου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε στην Γενεύη και μετά το πέρας των σπουδών της εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Πολύ νωρίς η κα Κεσεσίογλου αισθάνθηκε την ίδια κλίση που έκανε τον πατέρα της γνωστό ευεργέτη στην Κωνσταντινούπολη και τα Ιεροσόλυμα.
Το 1978, ως εθελόντρια των Ηνωμένων Εθνών, επισκέπτεται την Δυτική Αφρική και όπως αναφέρει η ίδια, νιώθει να δονείται κυριολεκτικά βλέποντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στην περιοχή. Γυρίζει αποφασισμένη να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Από τότε μέχρι σήμερα, η «Ελληνική Δράση Αφρικής» ίδρυσε εννέα μονάδες υγείας, (μεταξύ αυτών μία με την επωνυμία «Ελλάς», στην οποία εδώ και 15 χρόνια κυματίζει η ελληνική σημαία), το ορφανοτροφείο «Ελλάς-Μακεδονία», όπως και ένα σχολείο με την επωνυμία «Ελλάς-Θεσσαλονίκη». Παράλληλα, εξόπλισε 30 Κέντρα Υγείας και υλοποίησε 70 προγράμματα Ανάπτυξης (ισάριθμοι συνεταιρισμοί με 3.000 γυναίκες οι οποίες πέτυχαν να αυξήσουν το μηνιαίο τους εισόδημα). Για τους άνδρες ιδρύει εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών για να αντιμετωπίσει το καυτό πρόβλημα της ανεργίας.
Η «Ελληνική Δράση Αφρικής» δραστηριοποιείται σε όλες τις χώρες της Αφρικής, καθώς η κα Κεσσεσίογλου είναι υπεύθυνη από τον ΟΗΕ για το AIDS και την πείνα σε αυτή την ήπειρο και διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου, όπως τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, το Κάιρο, την Κωνσταντινούπολη, κ.ά.. Τα έσοδα των εκδηλώσεων διατίθενται για την αγορά φαρμάκων για τους ασθενείς του ιού HIV/ AIDS στις χώρες της Αφρικής.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply