Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού για διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε...

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού για διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς

1212Άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο φιλοξενεί το νέο τεύχος του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) Αθηνών. Το περιοδικό, αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού, κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1990.
Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.
Στο νέο τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για τις ελληνικές λέξεις στην ισπανική γλώσσα, το 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας, τα εκατό χρόνια από την γέννηση του Παντελή Πρεβελάκη, την ημερίδα για τις Λογοτεχνικές Εκδόσεις της Κατοχής, τα Προβλήματα Διδασκαλίας Ελληνικών στην Αίγυπτο καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.
Ενδιαφέρουσα είναι και η επιστολή εκατοντάδων ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο προς την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την οποία υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει την σημαντικότητα της διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού στον κόσμο, στην οποία συμβάλλει και ο ΟΔΕΓ.
Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα, καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές. Οι ενδιαφερόμενοι
μπορούν να διαβάσουν το περιοδικό και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού: www.odeg.gr.

NO COMMENTS

Leave a Reply