Καταργείται η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού;

Καταργείται η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού;

front_image2Την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού προβλέπει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα» της 19ης Ιανουαρίου 2010, στο πλαίσιο των γενικών περικοπών στο δημοσιοοικονομικό τομέα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Οι οκτώ γραμματείες που βαίνουν προς κατάργηση είναι η ειδική γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου, η γενική γραμματεία της ΕΣΥΕ, όπου ο γραμματέας θα τοποθετηθεί μετά την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, η ειδική γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων (ιδρύθηκε επί Ν.Δ.), η ειδική γραμματεία Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής, η ειδική γραμματεία οργάνωσης του υπουργείου Υγείας και η γενική γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως επίσης και η γενική γραμματεία Ενημέρωσης, που θα υπαγόταν στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.
Να σημειωθεί ότι προκηρύχθηκαν συνολικά 90 θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων. Οι οκτώ εξ αυτών βαίνουν προς κατάργηση, άλλες τέσσερις αφορούν θέσεις διευθυντών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και, σύμφωνα με την κυβέρνηση, κακώς εντάχθηκαν στη συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ εννέα θέσεις παραμένουν ακόμη κενές. Πρόκειται για τις προαναφερθείσες θέσεις στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τη γενική γραμματεία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (υπουργείο Εσωτερικών), τη γενική γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (ΥΠΕΞ), τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΥΠΕΞ), τη γενική γραμματεία Περιβάλλοντος (υπουργείο Περιβάλλοντος) και τη γενική γραμματεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

NO COMMENTS

Leave a Reply