Ετοιμάζονται για «Το ταξίδι» στην Ελλάδα η Ολυμπία και η Νάντια…

Ετοιμάζονται για «Το ταξίδι» στην Ελλάδα η Ολυμπία και η Νάντια…

34Η Ολυμπία Δουκάκις πύκνωσε τελευταία τις επισκέψεις στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, μαζί με την άλλη Ελληνίδα της διασποράς, τη σκηνοθέτιδα Νάντια Τας (Τασσοπούλου), κάνουν μια ιδιότυπη επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «Το ταξίδι», που θα σκηνοθετήσει η Τας σε σενάριο της ηθοποιού Αλεξάνδρας Λαζαρίδου, η οποία επίσης κάνει καριέρα στο εξωτερικό.
Η 79χρονη Ολυμπία Δουκάκις μίλησε σήμερα στον «Ιανό», συναισθηματικά φορτισμένη όχι μόνον επειδή συνεργάζεται με μια Ελληνίδα σκηνοθέτη, που εκτιμά, αλλά και επειδή θα υποδυθεί μια «γυναίκα του ΄30, η οποία ζει τις εξαιρετικές περιστάσεις του ΄40, την αντίσταση κατά των γερμανών».
«Θέλω να ζήσω, με το ρόλο που θα υποδυθώ, εκείνη τη δεκαετία του ΄40, που ήμουν μικρή, αλλά άκουγα από τους μετανάστες γονείς μου και φίλους τους πολλές ιστορίες για την αντίσταση των Ελλήνων», είπε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, ανασύροντας με νοσταλγία τις μνήμες, που «απηχούν κάτι από την παιδική της ηλικία».
«Το ταξίδι» έχει βρει συμπαραγωγούς από την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και οι συντελεστές του ελπίζουν και από την Ελλάδα και ειδικότερα, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Κέντρο Κινηματογράφου.
«Είναι ένα ανθρώπινο ταξίδι για όλα αυτά που περάσαμε σαν λαός, δεν πρόκειται για χολιγουντιανή ταινία», τονίζει η σεναριογράφος, Αλεξάνδρα Λαζαρίδου.
Γυρίσματα θα γίνουν στην Ξάνθη, λόγω του φυσικού ντεκόρ της πόλης και της φύσης, στην Αθήνα, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Στην διανομή, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, έχουν εξασφαλιστεί η Ιρλανδή ηθοποιός Φιόνα Σο («Χάρι Πότερ») και ο Λουίς Χομάρ («Ραγισμένες αγκαλιές»).
Όσο για τη Νάντια Τας, υπερδραστήρια όπως η φίλη της Ολυμπία Δουκάκις, με πολλές ταινίες στο ενεργητικό της (Εϊμυ, Μάλκολμ, Διαβολική Τύχη κ.ά.), η συγκεκριμένη ταινία είναι «όνειρο ζωής».
«Το σχεδιάζαμε καιρό με την Ολυμπία να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και να εργαστούμε εδώ μαζί», είπε σε άψογα ελληνικά η Νάντια Τασσοπούλου.
«Οι ζωές μεταλλάσσονται, όπως και στο Ταξίδι οι ζωές των δύο γυναικών. Η νεότερη επηρεάζεται από την ιστορία της μεγαλύτερης και αντίστροφα, η παλιά Ελλάδα με την σύγχρονη», σημείωσε η σκηνοθέτης, η οποία ξεκίνησε από την Φλώρινα σε ηλικία 11 χρόνων, ακολούθησε τους μετανάστες γονείς της στην Αυστραλία, έγινε διεθνής και τώρα ανυπομονεί να ξεκινήσει τα γυρίσματα στην Ελλάδα.

NO COMMENTS

Leave a Reply