Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από την Παρασκευή

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από την Παρασκευή

2Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, τον Προαστιακό, τον ΟΣΕ, το Τραμ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.
Στάση εργασίας και για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας 12.00-14.00.
Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προχωρούν αύριο Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ενώ η ΑΔΕΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου, για την επόμενη εβδομάδα.
Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται στις 18:00 σήμερα, Πέμπτη στα Προπύλαια Πανεπιστημίου από την ΑΔΕΔΥ και τον ΣΥΡΙΖΑ και στην πλατεία Συντάγματος από το ΠΑΜΕ.
Επιπλέον, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε ακόμη 62 πόλεις, ενώ καλεί σε γενική απεργία την Παρασκευή και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 10:00 στην πλ. Συντάγματος.
Συγκέντρωση-συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 13.00 έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος.
Επίσης, 24ωρη απεργία κήρυξαν για την Παρασκευή η Διδασκαλική Ομοσπονδία και η ΟΛΜΕ. Χωρίς νοσηλευτές την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Την Παρασκευή μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τις 08:00 το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Απεργία έχουν εξαγγείλει οι εφοριακοί τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Με κινητοποιήσεις απειλεί εκ νέου η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, για την εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών – εκροών που προτίθεται, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, να επιβάλει το Υπουργείο Οικονομικών.
(Πηγή: το Βημα)

NO COMMENTS

Leave a Reply