Προτείνουν στην Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της, οι Γερμανοί!

Προτείνουν στην Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της, οι Γερμανοί!

3«Σας δίνουμε μετρητά, μας δίνετε την Κέρκυρα!», σχολιάζει Γερμανός πολιτικός που ανήκει στο κόμμα της Μέρκελ.
Η Ελλάδα, σε μια στιγμή που απειλείται από χρεοκοπία, πρέπει να πουλήσει μερικά από τα ακατοίκητα νησιά της για να συγκεντρώσει κεφάλαια για τα δημοσιονομικά της, πιστεύουν 2 βοηθοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
«Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να πουλήσει μερίδια που διαθέτει σε εταιρείες και παράλληλα να πουλήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως είναι για παράδειγμα, τα ακατοίκητα νησιά», ανέφερε κατά την εφημερίδα Bild ο Φρανκ Σκάεφλερ, βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών που μετέχει στον συνασπισμό της Μέκρελ.
Ο Μάρκο Βάντερβιτς, μέλος του κόμματος CDU της Μέρκελ, υποστηρίζει ότι η Αθήνα θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις για οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια πάρει από την Ευρώπη. Και έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια μορφή εγγύησης μπορούν να αποτελέσουν ορισμένα «Greek islands».
«Σας δίνουμε μετρητά, μας δίνετε την Κέρκυρα», σχολίασε με πρωτοφανή τρόπο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τα 6.000 ελληνικά νησιά, μόνο τα 227 κατοικούνται. Άρα, θεωρεί ότι ακόμη και κάποια από αυτά να πουληθούν, πάλι αρκετά θα μείνουν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για την ιδέα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις» .
Η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ.
Το 1993 πολλοί Γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο, αύριο, Παρασκευή.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

NO COMMENTS

Leave a Reply