Η κρίση «κόβει» τις δεξιώσεις των Πρεσβειών στις παρελάσεις

Η κρίση «κόβει» τις δεξιώσεις των Πρεσβειών στις παρελάσεις

22Δεν θα γίνουν φέτος οι καθιερωμένες δεξιώσεις δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου σε ελληνικές πρεσβείες,προξενεία και διπλωματικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Αυτό έγινε γνωστό με επίσημο έγγραφο που εστάλη από τον Πρέσβη Ιωάννη-Αλέξιο Ζέππο. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι δεξιώσεις δεν θα γίνουν λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Αγνωστο παραμένει και αν τελικά θα παρελάσουν φέτος οι εύζωνοι από την Προεδρική Φρουρά της Ελλάδος στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης,στις 18 Απριλίου.
Σε ερώτηση της εφημερίδας “Καθημερινή” γιατί δεν κάνουν έναν έρανο οι Ελληνοαμερικανοί ώστε να πληρώσουν οι ίδιοι το ταξίδι και τη διαμονή των μελών της προεδρικής φρουράς, που άρχισαν να αποτελούν μέρος της παρέλασης από την εποχή της δικτατορίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Δημήτρης Καλαμαράς απαντά: «Δεν μας έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Κάθε χρόνο κάνουμε έρανο ώστε να συγκεντρώσουμε 200.000 – 300.000 δολάρια που απαιτούνται για να καλυφθούν τα έξοδα της παρέλασης. Παλαιότερα, η ελληνική κυβέρνηση πλήρωνε για τη μετάβαση των ευζώνων κι εμείς για τη διαμονή. Κανονίζαμε μάλιστα να μείνουν τα μέλη της αποστολής σε ξενοδοχεία στο Κουίνς. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ελληνικές αρχές είχαν αποφασίσει να επωμισθούν το συνολικό κόστος και έβαζαν τα παιδιά της προεδρικής φρουράς σε πιο ακριβά ξενοδοχεία στο Μανχάταν, οπότε ανέβαινε κατακόρυφα το κόστος της παρουσίας τους εδώ».
Οι ομογενείς της Βοστώνης εδώ και χρόνια έχουν φτιάξει το δικό τους «άγημα» από ντόπιους (ερασιτέχνες) τσολιάδες, αλλά δεν έχουν τη χάρη και τον βηματισμό των εκπαιδευμένων παλικαριών έξω από τον Εθνικό Κήπο.

NO COMMENTS

Leave a Reply