Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας

papoulias12-3Για τη δεύτερη θητεία του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ορκίστηκε σήμερα Παρασκευή, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο Κάρολος Παπούλιας. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στην είσοδο της Βουλής, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, οι οποίοι τον συνοδέψουν στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου έγινε δέηση χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Αμέσως μετά έδωσε τον νενομισμένο όρκο και υπέγραψε το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας, μαζί με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής. Στη συνέχεια, στις 12.15 μ.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, στις 2 Φεβρουαρίου, με 266 ψήφους υπέρ και 32 “παρών”. Υπέρ της επανεκλογής του είχαν τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., “παρόντες” δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας αναλαμβάνει την ένατη προεδρική θητεία από τη μεταπολίτευση, είναι ο τρίτος Πρόεδρος, μετά τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωστή Στεφανόπουλο, που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους.

NO COMMENTS

Leave a Reply