Συνάντηση Παπούλια με τον oμογενή καθηγητή Ν. Χρηστάκη

Συνάντηση Παπούλια με τον oμογενή καθηγητή Ν. Χρηστάκη

333Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε σήμερα με τον καθηγητή της Ιατρικής και της Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Νικόλα Χρηστάκη (φωτ.).
Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή για το έργο του, ο δε Νικόλας Χρηστάκης απαντώντας αναφέρε, με εμφανές τρακ, στον Πρόεδρο:
“Όταν έμαθα, με μεγάλη μου χαρά, ότι θέλατε να με γνωρίσετε, είχα λίγο άγχος για τα ελληνικά μου, καθώς για δύο χρόνια δεν μίλησα καθόλου στα ελληνικά. Οπότε απευθύνθηκα στον πατέρα μου, ο οποίος παραπονιόταν ότι δεν του τηλεφωνώ συχνά, να με βοηθήσει να εξασκηθώ. Του ζήτησα, λοιπόν, να επικοινωνούμε καθημερινά, έτσι ώστε να είμαι έτοιμος για τη συνάντησή μας. Από τη στιγμή όπως που άρχισα να τον παίρνω κάθε μέρα δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Με αποτέλεσμα, να εξασκούμαι στα ελληνικά μόνος μου αφήνοντας μηνύματα στον αυτόματο τηλεφωνητή”.
Ο καθηγητής Ν. Χρηστάκης δώρισε στον Πρόεδρο ένα δερματόδετο αντίτυπο του βιβλίου του, ο δε Κάρολος Παπούλιας τόνισε:
“Αυτός είναι ο διαπρέπων ελληνισμός, αυτό που λέω “η άλλη Ελλάδα”. Γι’αυτό είμαι αισιόδοξος, ότι θα περάσουμε και τις κρίσεις και θα είμαστε πάντα στην πρωτοπορία. Όπως είναι ο κύριος καθηγητής, ένας διακεκριμένος Έλληνας, “η Ελλάδα των επιτυχιών””.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας Νίκος Χρηστάκης, είναι καθηγητής ιατρικής, ιατρικής κοινωνιολογίας και κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Είναι αυτός που χάρη στην απήχηση που είχε η θεωρία του σε ένα βιβλίο βρέθηκε μέσα στον περσινό κατάλογο των 100 ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο του περιοδικού «Time».

NO COMMENTS

Leave a Reply