Έκρηξη βόμβας με έναν 15χρονο νεκρό και δύο τραυματίες στα Πατήσια

Έκρηξη βόμβας με έναν 15χρονο νεκρό και δύο τραυματίες στα Πατήσια

_Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ της Κυριακής στην οδό Ιακωβάτου 61 στα Πατήσια, στο πίσω μέρος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας 15χρονος Αφγανός, ο οποίος βρέθηκε διαμελισμένος στο σημείο.
Τραυματίσθηκαν επίσης δύο γυναίκες: ένα δεκάχρονο κορίτσι, αδερφή του νεκρού και η 45χρονη μητέρα τους, αφγανικής καταγωγής. Ολοι διέρχονταν ή βρίσκονταν στο σημείο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία πιθανότατα η Αφγανή μητέρα με τα δύο της παιδιά περπατούσε επί της οδού Ιακωβάτων στα Πατήσια όπου έχει πολλά γκέτο με ξένους.
Συχνά η οικογένεια έψαχνε για αντικείμενα που θα τους ήταν χρήσιμα και έτσι έκαναν και στις 22.41 στον κάδο όταν ο 15χρονος πλησίασε τον κάδο και πήρε το σακ βουαγιάζ όπου θεωρούσε ότι θα είχε ρούχα. Η βόμβα έσκασε στα χέρια του! Τηλεφώνημα δεν υπήρχε ίσως γιατί μόλις είχε τοποθετηθεί και οι τρομοκράτες δεν είχαν προλάβει να απομακρυνθούν από το σημείο.
Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης προσερχόμενος στο σημείο δήλωσε:
«Αυτοι οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους ειτε πρόκειται για αστυνομικό ειτε για μετανάστη είτε για οποιοδήποτε πολίτη. Αυτοι οι δολοφόνοι ειναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ειναι απέναντί τους για αυτό ειναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να δικαστούν. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες αυτές οι ενέργειες τους ξεγυμνώνουν και πολύ σύντομα θα τους αποκαλύψουν»

NO COMMENTS

Leave a Reply