Επέστρεψε στην Ελλάδα o Θανάσης Λερούνης

Επέστρεψε στην Ελλάδα o Θανάσης Λερούνης

Ο Θ. Λερούνης (δεξιά) και ο Δ. Δόλλης
Ο Θ. Λερούνης (δεξιά) και ο Δ. Δόλλης

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ο κ. Λερούνης εμφανώς συγκινημένος και ανακουφισμένος για τη λήξη της 7μηνης περιπέτειάς του ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά “είμαι πολύ χαρούμενος που πατάω ελληνικό έδαφος μετά από μήνες. Ενα μεγάλο συγγνώμη για την αναστάτωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους στο Πακιστάν, στην ελληνική κυβέρνηση και στο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, που έδρασε ως άνθρωπος και όχι ως πολιτικός”.
Ο κ. Λερούνης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Δόλη, ειδικό απεσταλμένο του πρωθυπουργού, πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και τον Ελληνα πρέσβη στο Ισλαμαμπάντ κ. Μαυροειδή, οι οποίοι τον συνόδευσαν με την πτήση 472 του Κατάρ. Ευχαρίστησε ακόμη τους Ελληνες πολίτες που συμπαραστάθηκαν στο πρόβλημά του.
Ο κ. Δόλης δήλωσε ότι “κανένα αντάλλαγμα δεν εδόθη στους Ταλιμπάν. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής διπλωματίας, του έθνους. Ο κ. Λερούνης είναι ένα παράδειγμα αντοχής, είναι ένα παράδειγμα ανθρώπου που έζησε επτά μήνες σε δύσκολες συνθήκες ζωής”.
Σε ερώτηση για το εάν θα επέστρεφε στη φυλή των Καλάς, ο κ. Λερούνης απάντησε ότι “με την υποστήριξη της ελληνικής και της πακιστανικής κυβέρνησης κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω και να συνεχίσω το έργο”.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply