Οι προθέσεις του ΥΠΕΠΘ για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού

Οι προθέσεις του ΥΠΕΠΘ για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού

3456Με ανακοίνωσή του ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ κάνει στην ομογένεια γνωστές τις προθέσεις του ΥΠΕΠΘ όσον αφορά την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα στα 5 σημεία της ανακοίνωσης μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος αμιγώς ελληνικών σχολείων, όπως και κατάργησης των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας. Ο Γραμματέας του Τομέα Απόδημου Κ. Τάτσης θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση που πραγματοποιεί το Σάββατο στη Φραγκφούρτη η Συνομοσπονδία των Ομοσπονδιών Συλλόγων Γονέων Γερμανίας.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα.

«Σχετικά με θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων στο Εξωτερικό και μετά από επικοινωνία με το ΥΠΕΠΘ κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
1) Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος αμιγώς ελληνικών σχολείων.
2) Θα συνεχίσει η ενισχυτική διδασκαλία και δεν τίθεται θέμα κατάργησής της.
3) Θα γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια ορθολογικής διαχείρισης του εκπαιδευτικού δυναμικού και της σπατάλης του δημόσιου χρήματος δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.
4) Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας. Απλά το ΥΠΕΠΘ θα προχωρήσει σε σύμπτυξη τμημάτων με πολύ μικρό αριθμό μαθητών στην ίδια πόλη ή σε όμορη περιοχή.
5) Η ενδεχόμενη μείωση του αριθμού συντονιστών εκπαίδευσης δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων μας καθώς θα υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων»

NO COMMENTS

Leave a Reply