Νέα έκρηξη βόμβας και στη Θεσσαλονίκη

Νέα έκρηξη βόμβας και στη Θεσσαλονίκη

44Έκρηξη σημειώθηκε στο κτήριο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης (φωτ.). Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι αστυνομικοί εκκένωσαν το κτήριο, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την έκρηξη.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένα άτομο ελαφρά στο πόδι. Σύμφωνα με μαρτυρία δικηγόρου στην Αστυνομία, ένα άτομο, πιθανόν δικαστικός επιμελητής, τραυματίστηκε από θραύσματα και διακομίστηκε στο ιατρείο του ΙΚΑ «Πύλη Αξιού», που βρίσκεται πολύ κοντά στο μέγαρο.
Λίγο πριν τη 1, άγνωστοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τα ανταποκριτικά γραφεία εφημερίδας και τηλεοπτικού σταθμού και έκαναν γνωστό ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στις τουαλέτες, στο υπόγειο του κτηρίου. Αστυνομικοί εκκένωσαν άμεσα το μέγαρο, ενώ από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε πανικός. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής και διακόπηκε η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Πυροτεχνουργοί, εξάλλου, πραγματοποίησαν έρευνες, καθώς υπήρχαν φόβοι για την τοποθέτηση και δεύτερης βόμβας.
Στο δικαστικό μέγαρο μετέβη και ο υπουργός Διακαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Μανόλη Λαμτζίδη.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply