Υou in Greece: Έτοιμη η μεγάλη καμπάνια του ΕΟΤ

Υou in Greece: Έτοιμη η μεγάλη καμπάνια του ΕΟΤ

4444Ειδική πρόσκληση στον Απόδημο Ελληνισμό προκειμένου να στηρίξει τη χώρα επιλέγοντας την Ελλάδα για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, θα απευθύνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Σημαντικός είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει η ΕΡΤ με τα μηνύματα που θα προβάλλει, κυρίως μέσα από τη δορυφορική τηλεόραση. Σημειώνεται, ότι η ΕΡΤ έχει προσφέρει σημαντικά στις έως σήμερα κινήσεις για τη διαχείριση της κρίσης, αφού η καμπάνια You in Greece ήταν παραγωγή της ΕΡΤ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ.
Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης της κρίσης στον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, υπό τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο (φωτ.). Ο Υπουργός ενημέρωσε πως έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της καμπάνιας You in Greece η οποία θα προβληθεί από την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τα ενημερωτικά πακέτα (press kit) με πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Στόχος είναι να αναστραφεί πλήρως το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και να σταματήσει η σημαντική πτώση που καταγράφεται στις κρατήσεις από συγκεκριμένες χώρες. Ο κ. Γερουλάνος ζήτησε να υπάρξει συντονισμός δράσης όλων των δυνάμεων προκειμένου να στείλουμε θετικά μηνύματα για την Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή θα ενταθούν οι επαφές με tour operators, δημοσιογράφους σημαντικών διεθνών μέσων, ξένους ανταποκριτές, σημαντικές προσωπικότητες στο εξωτερικό και πολιτικούς ηγέτες.

Επόμενος στόχος είναι να κινητοποιηθούν όλοι οι πολίτες, κυρίως όσοι απασχολούνται στο χώρο του τουρισμού, ακολουθώντας το παράδειγμα των κατοίκων της Ρόδου αλλά και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Εντωμεταξύ, η επιτροπή διαχείρισης της κρίσης που έχει συσταθεί συνεδριάζει καθημερινά και ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, η οποία θα συνεδριάζει για αυτό το θέμα μια φορά την εβδομάδα. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Ακινήτων Γιάννης Πυργιώτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος. Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος βρίσκεται στη Γερμανία στο πλαίσιο επαφών με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού.

Επίσκεψη Π. Γερουλάνου στη Ρώμη
Επίσκεψη στη Ρώμη πραγματοποίησε σήμερα ο Ελληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Κατά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του, Σάντρο Μπόντι, ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στις νέες στρατηγικές και σχέδια που μπορούν να ενώσουν επιτυχώς τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες. “Έχουμε πολλούς τομείς, οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν τα θέματα πολιτισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν κεφάλαια με κοινά ενδιαφέροντα, όπως οι νέες δημιουργίες, όχι μόνο στο παραδοσιακό πλαίσιο, αλλά σε ευρύ πεδίο”, τόνισε ο κ. Γερουλάνος μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι “σε ό,τι αφορά τα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, θα συνεργασθούμε με την Ιταλία, αλλά και τη Γαλλία και την Ισπανία, για να ενισχύσουμε αυτό το κεφάλαιο”. Εξάλλου, ανέφερε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με ουσιαστικό ενδιαφέρον την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπως εξήγησε, “πέρα από το σχετικό πρόγραμμα Europeana στο οποίο συμβάλλει η Ελλάδα, αναζητάμε καθε άλλο εργαλείο για να επιταχύνουμε τους ρυθμούς”. Ο Ιταλός υπουργός, Σάντρο Μπόντι, δήλωσε ότι “προετοιμάζουμε μια πολιτιστική συμφωνία των δύο χωρών μας, που να αφορά όχι μόνο την αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς, αλλά που να στοχεύει στη στήριξη και προώθηση των σύγχρονων δημιουργών της εποχής μας, στο χώρο της αρχιτεκτονικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου”.

“Κάναμε επίσης αναφορά στην πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε η Ιταλία με την Google, για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της. Ένα σχέδιο που βλεπει με μεγάλο ενδιαφέρον ο Ελληνας συνάδελφός μου”, πρόσθεσε ο κ. Μπόντι. Νωρίτερα, ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε, στα γραφεία του ΕΟΤ της Ρώμης, με τον πρόεδρο των Ιταλών tour operators Ρομπέρτο Κορντέλα, καθώς και με τουριστικούς πράκτορες και σε δηλώσεις του προς τον ιταλικό Τύπο, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα ασφαλής χώρα και ότι τα επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, “ήταν μεμονωμένα και δεν υπήρξε καμία συνέχεια”. Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να χαμηλώσει το κόστος για τους τουρίστες και ότι στόχος “είναι να προβληθεί προς το εξωτερικό μια Ελλάδα διαφορετική, με επισκέψεις συνδυασμένες με πολιτιστικά ραντεβού και ανάδειξη νέων προορισμών”. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η τουριστική κίνηση από την Ιταλία προς την Ελλάδα, δεν παρουσιάζει μείωση και το ίδιο ισχύει για για τις τουριστικές αφίξεις από τη Λευκορωσία, τη Ρωσία και την Ουκρανία. “Θα δώσουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στο Διαδίκτυο για την προβολή του περιβαλλοντικού και τουριστικού μας πλούτου, ενώ προωθούμε την ιδέα να εγγυηθούμε στους επισκέπτες ότι αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στις διακοπές τους (ακυρώσεις, καθυστερήσεις) θα καλύψουμε τα επιπλέον έξοδα που θα αντιμετωπίσουν”, κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.
(Πηγή: ΑΠΕ)

NO COMMENTS

Leave a Reply