Στις 19 Ιουνίου “χορεύουμε για την Ελλάδα”

Στις 19 Ιουνίου “χορεύουμε για την Ελλάδα”

323“Βροντερό” μήνυμα υπέρ της Ελλάδας, αναμένεται να δοθεί στις 19 Ιουνίου, σε πολλές πόλεις του κόσμου ταυτόχρονα και με επίκεντρο τη Ρόδο αφού εθελοντές ανταποκρίνονται σε μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το facebook: Το «Dance for Greece», να χορέψουν δηλαδή για την Ελλάδα, δείχνοντας σε όλους την πραγματική της εικόνα: Ότι, δηλαδή, είναι μια χώρα ασφαλής, με χαρά για τη ζωή και ο καλύτερος προορισμός για τους τουρίστες!
Μάθημα εθελοντισμού αναμένεται να δώσουν, πράγματι, εκατοντάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο, παίρνοντας την εικόνα της χώρας μας “στις πλάτες τους” με ένα σκοπό: Να διασωθεί ο ελληνικός τουρισμός και η εικόνα που ανέκαθεν είχε η χώρα μας για τους επισκέπτες της. Ότι, δηλαδή, αποτελεί τον ιδανικό τόπο διακοπών, ότι οι Έλληνες ξέρουν να χαίρονται τη ζωή και να διασκεδάζουν, σε αντίθεση με την εικόνα της μιζέριας, των συγκρούσεων και της κατήφειας που παρακολούθησε όλος ο πλανήτης λόγω της οικονομικής κρίσης.
Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε στο facebook ένα group με cause (σκοπό δηλαδή), προκειμένου να κινητοποιήσει πολίτες από όλο τον κόσμο ώστε στις 19 Ιουνίου να χορέψουν για την Ελλάδα στις πόλεις τους.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από μία γυναίκα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η οποία έχει συγγενείς στη Ρόδο. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις ενός μηνός, είχαν ήδη εγγραφεί πάνω από 900 μέλη στο group.
Στη Ρόδο, όπως και σε άλλες πόλεις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο, στην κίνηση αυτή πρωτοστατεί η Σχολή χορού της Μαίρης Μάρκου Βελιδάκη, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει δύο χορογραφίες, ενώ μπορεί να συμμετάσχει και όποια σχολή επιθυμεί και, κυρίως, οι ίδιοι οι πολίτες.
Τι θα γίνει όμως; Ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις του κόσμου, από τις 7:00 το βράδυ του Σαββάτου της 19ης Ιουνίου, μέχρι και τις 7:00 το πρωί της Κυριακής θα στηθεί ένα γλέντι με κυρίαρχο στοιχείο το χορό!

Σημειώνεται ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο facebook για να διοργανώσουν ανάλογες, ταυτόχρονες, εκδηλώσεις στις πόλεις τους άνθρωποι ή ομάδες από τη Σκανδιναβία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Αμερική, ακόμη και από την Αφρική! Όσο για την Ελλάδα, μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν κυρίως από τουριστικά μέρη όπως η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα και η Χαλκιδική.
Είτε πρόκειται για ομογενείς είτε φίλους της Ελλάδας, ο στόχος τους είναι να…φύγει η “ρετσινιά” από τη χώρα μας και να αμυνθούμε απέναντι στην αρνητική προπαγάνδα που της γίνεται τους τελευταίους μήνες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αμερική, απ’ όπου και ξεκίνησε αυτή η πρωτότυπη καμπάνια, υπήρξαν 20 χιλιάδες ακυρώσεις στην αρχή της κρίσης.

NO COMMENTS

Leave a Reply