Σε αργία ο δήμαρχος της Ζαχάρως και για τα χρήματα της Αυστραλίας…

Σε αργία ο δήμαρχος της Ζαχάρως και για τα χρήματα της Αυστραλίας…

Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος με γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με ψήφους 26 υπέρ και 5 κατά.
dzaxaros_aftodioikisiΗ πλειοψηφία των νομικών συμβούλων έκρινε ότι η συμπεριφορά του δημάρχου, όπως αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις και στις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έβλαψε το ελληνικό δημόσιο.
Ο δήμαρχος της Ζαχάρως κατηγορείται και για την προσπάθεια χρησιμοποίησης της χρηματικής βοήθειας της αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους με σκοπό να χτίσει δημαρχείο, εξαπατώντας τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διαχειριστή της βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες και νέες ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν τις επόμενες μέρες εναντίον του δημάρχου Ζαχάρως από την Εισαγγελία Πύργου, μετά από νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες.
Ο κ. Χρονόπουλος έχει καταδικαστεί τρεις φορές για παράβαση καθήκοντος, ενώ εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία προς το Δημόσιο. Επίσης, πρόσφατα κλήθηκε να απολογηθεί ως κατηγορούμενος και για την υπόθεση των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν δεκάδες δίκες.

NO COMMENTS

Leave a Reply