Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την έρευνα

Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την έρευνα

annaΠερισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να διατεθούν, από το υπουργείο Παιδείας για την έρευνα εντός του 2010, ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Συγκεκριμένα, η υπουργός τόνισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί περίπου 140 καινοτόμες δράσεις προϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ , ενώ θα «τρέξουν» δράσεις ύψους 320 εκ. στο τέλος 2010.

Παρουσιάζοντας τη νέα πολιτική της κυβέρνησης στον κρίσιμο και σημαντικό τομέα της έρευνας στην Ελλάδα, η υπουργός έθεσε δύο στόχους οι οποίοι αφορούν στη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και τη δημιουργίας ενός αρχιτεκτονικού ιστού των ερευνητικών ινστιτούτων και ερευνητικών κέντρων της χώρας. Η υπουργός αναφερόμενη στα προγράμματα που έχουν ήδη εγκριθεί υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι η παραγωγή 40 νέων προϊόντων και 15 ευρεσιτεχνιών.

Όσον αφορά στην πολιτική προσέγγιση της έρευνας στο υπουργείο Παιδείας , η κ.Διαμαντοπούλου είπε ότι προωθεί τις συνεργασίες των συμπράξεων μεταξύ πανεπιστημίων ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικού τομέα.

Τόνισε ότι θα πέσει ιδιαίτερο βάρος, στους τομείς της πληροφορικής, της ιατρικής της βιοτεχνολογίας , της αγροτοβιοτεχνολογίας και του περιβάλλοντος με ιδιαίτερη έμφαση στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ζητούμενο είναι η σύνδεση γνώσης με την παραγωγή προκειμένου να μετατραπεί η ελληνική οικονομία σε μια σύγχρονη οικονομία της γνώσης με έμφαση το ανθρώπινο κεφάλαιο και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψίστης ποιότητας.

Τέλος, επισήμανε ότι η πολιτική του υπουργείου μπορεί να κωδικοποιηθεί σε 3 «έψιλον» Δηλαδή : Εκπαίδευση- Έρευνα- Επενδύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NO COMMENTS

Leave a Reply