Συνάντηση νομάρχη Μεσσηνίας με ομογενείς

Συνάντηση νομάρχη Μεσσηνίας με ομογενείς

drasΣτην Καλαμάτα σήμερα το πρωί, στο διοικητήριο της νομαρχίας, ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος είχε συνάντηση με 13 νέους του Απόδημου Ελληνισμού της Ρωσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Οργάνωση επισκέψεων Παιδιών και Νέων Αποδήμων στην Ελλάδα για το έτος 2010”.

Ο νομάρχης συζήτησε με τους νέους της ομογένειας, αντάλλαξαν απόψεις και αναμνηστικά δώρα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται τα τελευταία χρόνια με απόλυτη επιτυχία, τόνισε με δηλώσεις του ο Αντινομάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Δημήτρης Καφαντάρης, και δίνει την ευκαιρία σε νέους της ομογένειας να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους.

Επίσης ο κ. Δράκος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Πενμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής-Καναδά, παρουσία του Α’ αντιπροέδρου και του γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας.

Στη συνάντηση συζήτησαν και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να διέπει τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία την επόμενη περίοδο, λόγω της διοικητικής μεταρρύθμισης και του ”Καλλικράτη” και κατέληξαν με τη συνεργασία όλων των μελών της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας και των εμπλεκόμενων φορέων να εξετασθούν οι πιθανές λύσεις του ζητήματος.

NO COMMENTS

Leave a Reply