Ο πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Ο πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

kritiΤο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι το κορυφαίο όργανο ων Κρητών που ζουν εκτός του νησιού για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων όλων των Κρητικών Ομοσπονδιών και Κρητικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων ανά τον Κόσμο, με απώτερο σκοπό της προβολής της Κρήτης και της Κρητικής ταυτότητας στο εξωτερικό.

Στις 30 και 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου 2010 θα πραγματοποιηθεί τριήμερο Συνέδριο στο Λασίθι με στόχο την αλληλογνωριμία και την τόνωση των δεσμών των Κρητών της διασποράς με την ιδιαίτερή τους πατρίδα, τη διατύπωση απόψεων που σκοπό θα έχουν την ανάπτυξη της Κρήτης καθώς και τον καταρτισμό ενός πλαισίου δράσης και συνεργασίας των οργανώσεων των αποδήμων Κρητών. Το συνέδριο θα έχει χαρακτήρα αναπτυξιακό και πολιτιστικό.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα κηρύξει την επίσημη έναρξη των εργασιών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, την ερχόμενη Παρασκευή, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Κρήτη μετά τις εκλογές και ήδη έχει κινητοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός για την υποδοχή του, παρά το συγκρατημένο κλίμα λόγω των οικονομικών μέτρων και των «χρισμάτων» των υποψηφίων δημάρχων των νέων δήμων, που προκαλούν πικρίες. Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από υπουργούς και αναμένεται να μείνει στο Λασίθι το Σαββατοκύριακο για ξεκούραση.

NO COMMENTS

Leave a Reply