Συνάντηση υπουργού Παιδείας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση υπουργού Παιδείας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

annaO Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος πραγματοποίησε την καθιερωμένη εθιμοτυπική επίσκεψη του  στο Υπουργείο Παιδείας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η εκκλησιαστική εκπαίδευση, η Δια Βίου Επιμόρφωση των κληρικών και η εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Ο αρχιεπίσκοπος, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι η συζήτηση ήταν θερμή και ενδιαφέρουσα. Πρόσθεσε ότι κυρίως συζητήθηκε το θέμα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, δηλαδή των Σχολών εκείνων από τις οποίες αποφοιτούν παιδιά που θα γίνουν κληρικοί.

«Μας απασχόλησε», είπε ο αρχιεπίσκοπος, «το θέμα της Δια Βίου Επιμορφώσεως από πλευράς Εκκλησίας, των στελεχών μας, των εθελοντών – όλων εκείνων που ασχολούνται με το εκκλησιαστικό έργο. Συζητήσαμε πολύ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και περισσότερο για τα παιδιά που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση, για την παιδεία τους, την εκπαίδευσή τους». Ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι θα γίνει και νέα συνάντηση με την υπουργό για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Πάντως, διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε θέμα συγχωνεύσεων εκκλησιαστικών σχολών.

Η Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η Εκκλησία και το κράτος, με διακριτούς ρόλους, μπορούν να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να έχουμε αποτελέσματα προς όφελος του λαού μας. “Ο χώρος της Εκκλησιαστικής Παιδείας, στο σύνολο του, από τα λύκεια μέχρι τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ο χώρος της Δια Βίου Μάθησης – που είναι και η μεγάλη αλλαγή που παρουσιάσαμε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο- αλλά και η συνεργασία της Εκκλησίας και του Υπουργείου Παιδείας, σε θέματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση, την εκπαίδευση παιδιών στο χώρο της παραβατικότητας και των ναρκωτικών, είναι χώροι που μπορεί να υπάρχει πολύ σοβαρή συνεργασία”, ανέφερε η υπουργός. Επίσης, τόνισε ότι το οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα με τον εθελοντισμό της Εκκλησίας, μπορούν να έχουν άριστα αποτελέσματα. “Θεωρώ ότι η Παρουσία του Αρχιεπισκόπου και σε αυτό το χώρο είναι μια εγγύηση για μια νέα εποχή στη σχέση Εκκλησίας και κράτους”, κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

(Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ)

NO COMMENTS

Leave a Reply