Απεργία τέλος

Απεργία τέλος

strikeΤην αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση. Η απόφαση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος τους κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, μετά την ενημέρωση των μεταφορέων, για τη δέσμευση του υπουργού Μεταφορών Δ. Ρέππα, για ταυτόχρονη άρση της επιστράτευσης και τη συνέχιση του διαλόγου σε περίπτωση αναστολής της απεργίας.
«Με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κινητοποίηση πήραμε την απόφαση” σημείωσε ο κ. Τζωρτζάτος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους ότι δε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

1 COMMENT

  1. Υπήρχαν και περιπτώσεις φορτηγατζήδων που τα έχαναν όλα επειδή δεν θα πρόφταιναν και δεν είχαν τις οικονομικές δυνατότητες να συστήσουν εταιρείες που θα ορίζει πλέον ο νόμος. Αντί να τονίσει αυτό το υπαρκτό πρόβλημα, η συνδικαλιστική ηγεσία τους, έπαιζε συνεχώς τον τσαμπουκά, και έτσι ο κόσμος δεν έμαθε τίποτα. Πολύ άσχημα έκαναν αυτοί που τον φιλούσαν δημόσια αυτόν τον κύριο. Αυτός τους παρέσυρε σε ένα παιχνίδι τσαμπουκά, όπου τα έπαιξαν όλα, καταστρέφοντας για πάντα τον τουρισμό μας. Τώρα οι μικροί θα χτυπιούνται που εκπροσωπήθηκαν από τους μεγαλοϊδιοκτήτες με τις 17-50 άδειες που είχαν ο καθένας και τα έχασαν όλα.

    Ουφ, τώρα που τελειώσαμε με τους τσαμπουκάδες, να τελειώνουμε γρήγορα με τους δικηγόρους, φαρμακοποιούς, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, συμβολαιογράφους και φυσικά τους ταξιτζήδες.

    Θα μας αλλάξουν τα φώτα, σε όσους από μας έχουμε πέσει στα χέρια τους και έχουμε εκκρεμότητες, θα υποφέρουμε από τις απεργίες τους, ας αποθηκεύσουμε μερικά φάρμακα, αλλά κάποια μέρα θα τελειώσουν όλα.

    Σκεφτείτε όλα αυτά άρχισαν από τα τσιφλίκια που άφησαν φεύγοντας οι Τούρκοι στη Θεσσαλία (1881), Μακεδονία, Ήπειρο (1912) όταν έπιασε για πρώτη φορά ο τσαμπουκάς με τα μεγάλα τσιφλίκια, και μετά δημιουργήθηκε ένα πελατειακό κράτος (τσιφλικάδες που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις, αδειούχοι των μετέπειτα κλειστών επαγγελμάτων που δεν τολμούσε να τους θίξει κανείς.. Ως που ήρθε η Τρόικα. ή αυτοί η η πλήρης ασυδοσία…. δεν υπήρχε χώρος για κράτος δικαίου).

    Φυσικά είναι αίσχος που πέσαμε στην Τρόικα (βλ. απόλυση εργαζόμενου με τη μισή αποζημίωση και αυτή σε 6 δόσεις, σου δίνω την πρώτη και μετά δεν σου δίνω τις υπόλοιπες και τρέχα στα δικαστήρια..!), αλλά μη μου πείτε ότι θα τολμούσε χωρίς αυτούς να τα βάλει κανείς με τα κλειστά επαγγέλματα.

Leave a Reply