Ιωάννινα: Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού

Ιωάννινα: Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού

22Σημαντικά και χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα του Α΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου, βασικός σκοπός είναι οι Ηπειρώτες νέοι του εξωτερικού να γνωρίσουν τον ιδιαίτερο πολιτισμό της Ηπείρου, αλλά και να ενταχθούν στις Ομοσπονδίες του εξωτερικού.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μας ως Πρυτανική Αρχή οργανώσαμε ένα πρόγραμμα για τη στήριξη και διάδοση της ελληνικής γλώσσας στους νέους Ηπειρώτες του εξωτερικού, την επανασύνδεσή τους με τον τόπο τους, τη γνωριμία τους με την τοπική παράδοση και την ενδυνάμωση της Ηπειρωτικής καταγωγής τους».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος, ο πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών κ.ά.
Κεντρική εισηγήτρια ήταν η καθηγήτρια Πολυξένη Παγγέ, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, η οποία αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους νέους και κυρίως τους μετανάστες.
Για το δίκτυο Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, μίλησε ο Κώστας Συμεωνίδης. Ακόμη, εξετάστηκαν οι τρόποι λειτουργίας της Επιτροπής Νεολαίας, καθώς και η δημιουργία δικτύου Νεολαίας Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε το βράδυ με την τελετή εγκαινίων της Ζαππείου Φοιτητικής Εστίας, και τη λήξη του προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας.
(Πηγή: Πρωινός Λόγος)

NO COMMENTS

Leave a Reply