Το ακριβότερο νησί της Ευρώπης η Μύκονος

Το ακριβότερο νησί της Ευρώπης η Μύκονος

MYKONOSΣε μια τουριστική περίοδο που υφίσταται τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, με τις τιμές των ξενοδοχείων να εμφανίζονται μειωμένες κατά 10% εμφανίζονται τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, η Μύκονος αναδεικνύεται ο ακριβότερος προορισμός της Ευρώπης.
Το νησί της Μυκόνου διαμορφώνει ξενοδοχειακές τιμές στα 243 ευρώ, ενώ το δεύτερο ακριβότερο είναι το γερμανικό νησί Sylt (215 ευρώ). Παρά τη γενικότερη πολιτική των εκπτώσεων στις τιμές που έχουν ακολουθήσει πολλές τουριστικές περιοχές προκειμένου να ενισχύσουν τη ζήτηση του εισερχόμενου αλλά και του εσωτερικού τουρισμού, οι τιμές των ξενοδοχείων τον Αύγουστο είναι αυξημένες σε σχέση με τον Ιούλιο στα περισσότερα ελληνικά νησιά, χαρακτηριστικό της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.
Στην Ευρώπη οι τιμές διανυκτέρευσης τον Αύγουστο σημείωσαν πτώση της τάξης του 2% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα διαμορφώνοντας τον μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών στα 106 ευρώ. Μητροπόλεις όπως το Παρίσι (128 ευρώ), το Μιλάνο (101 ευρώ) και οι Βρυξέλλες (84 ευρώ) έφτασαν τις κατώτερες τιμές τους για αυτή τη χρονιά.

NO COMMENTS

Leave a Reply