Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με τους κ.κ. Μπολάνο και Ντούλε της μειονότητας στην Αλβανία

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με τους κ.κ. Μπολάνο και Ντούλε της μειονότητας στην Αλβανία

BolanosΟ πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ομόνοιας και Δήμαρχο Χειμάρρας Βασίλειο Μπολάνο και τον Πρόεδρο του Κόμματος της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Ευάγγελο Ντούλε, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Ντούλε δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι “συζητήσαμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εθνική ελληνική μειονότητα, το τελευταίο τραγικό συμβάν με τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα, με κίνητρο το φυλετικό μίσος, τα ζητήματα που άπτονται της ιδιοκτησίας, των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών δικαιωμάτων των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας, όπως επίσης και τη δυνατότητα ανάπτυξης έργων υποδομής στον χώρο, όπου διαβιεί η εθνική ελληνική μειονότητα”.
Ακόμη δήλωσε ότι συζητήθηκε η στήριξη που παρέχει η Ελλάδα, συστηματικά, στην ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Αλβανίας.

“Σε πνεύμα κατανόησης και στήριξης ολοκληρώνουμε αυτές τις επαφές και πάντοτε με την ελπίδα ότι, όπως και μέχρι σήμερα, θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία εις όφελος των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας είτε αυτοί ζουν στην Ελλάδα είτε ζουν στις πατρογονικές εστίες, αλλά πρώτα απ’ όλα στην επιβίωση και προκοπή του ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες”.
Νωρίτερα,οι κ.κ. Μπολάνος και Ντούλε είχαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ αμέσως μετά από τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό θα ακολουθούσε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στο Υπουργείο Εξωτερικών.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply