Δράμα: Ξεκινάει το Ελληνικό και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Δράμα: Ξεκινάει το Ελληνικό και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

drama-international-sjort-film-festival-2010-september-20-25Περισσότεροι από εκατόν πενήντα κινηματογραφιστές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανανεώνουν για μια ακόμα χρονιά το ετήσιο ραντεβού τους στην ακριτική πόλη της Δράμας, συμμετέχοντας στο 33ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.
Για πέντε συνολικά μέρες, από σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, έως και τις 25 Σεπτεμβρίου, η πόλη της Δράμας θα φιλοξενεί μια μεγάλη γιορτή όπου η κινηματογραφική τέχνη των ταινιών μικρού μήκους έχει την τιμητική της. Η πόλη της Δράμας για πέντε ολόκληρες μέρες θα γίνει το σημείο συνάντησης σκηνοθετών, θεατών, επαγγελματιών και ειδικών του κινηματογραφικού χώρου, καθώς και όλων των φίλων της ταινίας μικρού μήκους, για μια σειρά από νέες κινηματογραφικές αποτυπώσεις και εμπειρίες.
Τρία επίσημα διαγωνιστικά προγράμματα, εννιά κινηματογραφικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εικαστικές, λογοτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις συνθέτουν αυτή τη μεγάλη γιορτή που έχει καταστεί θεσμός στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με κεντρικό σύνθημα: “Κινηματογράφησε τη σκέψη σου” (Film your mind), οι διοργανωτές του φετινού Φεστιβάλ καλωσορίζουν, αναδεικνύουν, προτρέπουν και ενισχύουν τις αποτυπώσεις πάνω στο φιλμ και τη μεγάλη οθόνη, των ιδεών, των συναισθημάτων, των σκέψεων κινηματογραφιστών και θεατών.
Τα διαγωνιστικά προγράμματα του 33ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους περιλαμβάνουν: 34 ταινίες μικρού μήκους στο εθνικό τμήμα, 48 παραγωγές στο digi2010 και 57 συμμετοχές στο διεθνές τμήμα Το Φεστιβάλ Δράμας ως ένα από τα μέλη του δικτύου συνεργαζομένων φεστιβάλ με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει και φέτος τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους 2009 και υποψήφιες για το μεγάλο βραβείο της EFA 2009.
Η κατηγορία ταινιών μικρού μήκους των Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου σε συνεργασία με 15 επιλεγμένα ευρωπαϊκά φεστιβάλ κινηματογράφου.
Η κριτική επιτροπή του κάθε φεστιβάλ επιλέγει την ταινία μικρού μήκους η οποία θα είναι υποψήφια για τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Τα μέλη της Ακαδημίας παρακολουθούν όλες τις υποψήφιες ταινίες και ψηφίζουν για την καλύτερη ταινία η οποία θα προβληθεί στην τελετή απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply