Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ενόργανη γυμναστική ο Λευτέρης Κοσμίδης (video)

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ενόργανη γυμναστική ο Λευτέρης Κοσμίδης (video)

Leyteris_Kosmidis_ceremonyΤο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ρότερνταμ. Ο 19χρονος πρωταθλητής έγινε ο τρίτος Έλληνας αθλητής που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής μετά τους Βλάση Μάρα και Δ Δημοσθένη Ταμπάκο. Ο Κοσμίδης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιάπωνα Κοχέι Ουτσιμούρα και στην τρίτη  τον Βρετανό Ντάνιελ Πρέβις.
Το μετάλλιο του Λευτέρη Κοσμίδη είναι το τέταρτο χρυσό στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης στο θεσμό. Τα προηγούμενα τρία χρυσά κατέκτησαν ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο το 2001 στη Γάνδη και το 2002 στο Ντέμπρετσεν, καθώς και ο Δημοσθένης Ταμπάκος το 2003 στους κρίκους στο Άναχαϊμ.
Η τελική κατάταξη:
1. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 15.700 β.
2. Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία) 15.533
3. Ντάνιελ Πέρβις (Βρετανία) 15.366
4. Αλεξάντερ Σατίλοφ (Ισραήλ) 15.333
5. Τόμας Μπουέλ (Γαλλία) 15.300
6. Εντι Πένεφ (Βουλγαρία) 15.066
7. Φλάβιους Κότσι (Ρουμανία) 15.066
8. Στίβεν Λετζέντρ (ΗΠΑ) 13.600
KosmidisΟ νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής αφιέρωσε το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες και δήλωσε σχετικά με το θρίαμβό του:
«Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι πέτυχα. Είναι στιγμές που ανατριχιάζω από ενθουσιασμό, αλλά ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Είχα τη χαρά να ζήσω κι άλλες απονομές χρυσών μεταλλίων, αλλά σαν αυτή δεν συγκρίνεται καμία. Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο, πήγα να δακρύσω. Μετά βίας συγκρατήθηκα. Ήταν κάτι μοναδικό. Αφιερώνω το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες. Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν, εύχομαι αυτή η διάκριση να τους δώσει λίγη δύναμη και χαρά».

NO COMMENTS

Leave a Reply