Βραβείο του Ιδρύματος Ωνάση για το Περιβάλλον

Βραβείο του Ιδρύματος Ωνάση για το Περιβάλλον

FοEMEΗ περιβαλλοντική οργάνωση «Friends of the Earth Middle East» (FοEME) με το έργο της, που συνδυάζει την προστασία των νερών του Ιορδάνη υπέρ της ανάπτυξης της περιοχής για το σύνολο των κατοίκων στα σύνορα Ισραήλ, Παλαιστίνης και Ιορδανίας, είναι η πρώτη οργάνωση, που βραβεύει το Ίδρυμα Ωνάση με το Διεθνές Βραβείο Αριστοτέλη Ωνάση, για την Προστασία του Περιβάλλοντος.
Το νέο αυτό βραβείο θα απονέμεται ανά διετία σηματοδοτώντας και μία κατεύθυνση των Βραβείων Ωνάση, προς «τομείς που χρειάζονται διάκριση, όπως ομάδες, ή άτομα, που προσφέρουν εξαιρετικό έργο στην προστασία του περιβάλλοντος, βρίσκονται στο μέσον της καριέρας τους και έχουν ακόμα μέλλον και ανάγκη από το χρηματικό έπαθλο, που συνοδεύει το βραβείο, ύψους 250.000 ευρώ», όπως επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου.
Η οργάνωση FoEME δραστηριοποιείται τα τελευταία 16 χρόνια για τη διατήρηση του ποταμού Ιορδάνη. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία των τριών πληθυσμών -Ισραηλ, Παλαιστίνη και Ιορδανία- και όραμά τους είναι «να τρέχει δροσερό νερό στον Ιορδάνη και να αναζωογονηθεί η Νεκρά θάλασσα», όπως υπογράμμισε η Μαριάννα Μοσχου, γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση και μέλος της 9μελούς διεθνούς επιτροπής του Βραβείου για την «Προστασία του Περιβάλλοντος». Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η γερουσιαστής για το Περιβάλλον και την Αστική Ανάπτυξη του Αμβούργου, Αdja Hadjuk.
Επικεφαλής της οργάνωσης «Friends of the Earth Middle East» είναι για το Ισραήλ ο Gidon Bromberg, για την Παλαιστίνη ο Nader Khateb και για την Ιορδανία ο Munqeth Mehyar.
Το ίδρυμα Ωνάση, καθώς και την επιτροπή, που έκανε την επιλογή για την απονομή, συνεχάρη ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βραβείου.
Η τελετή της απονομής θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου, στο δημαρχείο του Αμβούργου, πόλη που έχει ανακηρυχθεί «Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2011».
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply