Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Σμάρω Στεφανίδου

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Σμάρω Στεφανίδου

Smaro_StefanidouΤη μάχη με το θάνατο έχασε η γνωστή ηθοποιός Σμάρω Στεφανίδου.  Η ηθοποιός άφησε τη τελευταία της πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με καρδιακή ανεπάρκεια.

Η Σμάρω Στεφανίδου γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1913 στην Αθήνα. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή στην Αθήνα και  έμαθε ξένες γλώσσες και πιάνο. Από πολύ μικρή έπαιζε θέατρο και έκανε παραστάσεις στα παιδιά. Κρυφά από τους γονείς της εργαζόταν και χρηματοδοτούσε τις σπουδές της στη δραματική σχολή, καθώς οι γονείς της ήταν αρνητικοί στο να γίνει ηθοποιός.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1951, με την ταινία του Γ. Ζερβού Τα τέσσερα σκαλοπάτια. Από τότε έλαβε μέρος σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων διασκευές θεατρικών έργων στα οποία είχε εμφανιστεί. Ενεργή είναι επίσης η παρουσία της στο ραδιόφωνο με σειρές, θεατρικά έργα και αναγνώσεις μυθιστορημάτων

Στις 15.30 το μεσημέρι της Τετάρτης , απο το Β΄Νεκροταφείο Αθηνών ,θα γίνει η κηδεία της ηθοποιού Σμάρως Στεφανίδου που έφυγε χθές απο τη ζωή, στα 97 της χρόνια.

NO COMMENTS

Leave a Reply