9 νεκροί σε τροχαίο με ελληνικό λεωφορείο στην Αλβανία

9 νεκροί σε τροχαίο με ελληνικό λεωφορείο στην Αλβανία

lewforeioΤουλάχιστον 9 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και πάνω από 30 τραυματίσθηκαν, από τους οποίους οι πέντε σοβαρά, από το χθεσινοβραδινό τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο της γραμμής Τίρανα-Αθήνα κοντά στο Ζιάι, 140 χλμ νοτίως των Τιράνων, τόνισε ο αλβανός υπουργός Υγείας Πετρίτ Βασίλι.
«Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίσθηκαν στο δυστύχημα, οι πέντε σοβαρά.», τόνισε η ίδια πηγή.
«Τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο, ενώ οι τραυματίες, μεταξύ τους και ο έλληνας οδηγός του λεωφορείου, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία των πόλεων γύρω από τα Τίρανα για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες», τόνισε ο κος Βασίλι.
Το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Τίρανα ξέφυγε από την πορεία του, κάτω απόάγνωστες συνθήκες και έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων.
Το λεωφορείο ανήκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και ο οδηγός του, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι Έλληνας και εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο από την Αθήνα για Τίρανα με 49 επιβάτες.

-Επικοινωνία Δ. Δρούτσα με τον Αλβανό ομόλογό του για το δυστύχημα στο Τεπελένι
Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις αλβανικές αρχές στο έργο των σωστικών συνεργείων για το δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στο Τεπελένι, εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, σε επικοινωνία που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του Έντουαρτ Χατζινάστο. Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε επίσης την συμπαράστασή του για το δυστύχημα.
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Ιωάννης – Αλέξιος Ζέπος, επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα και του γνώρισε, πρώτον, ότι οι ελληνικές Αρχές μπορούν να διαθέσουν άμεσα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων και, δεύτερον, ότι το Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι σε θέση να υποδεχθεί τους τραυματίες.

NO COMMENTS

Leave a Reply